woensdag 24 november 2021

Kerstpakkettenacties

Zoals ieder jaar willen we als stichting ook weer een aantal kerstpakkettenacties ondersteunen en wel die van havenevangelist Alexander Eberson en die van 222 Ministries.

Alexander schrijft in zijn laatste nieuwsbrief:

"De Kerstperiode is voor mij de tijd om aan de zeelui in woord en daad te laten zien dat God ook van hen houdt. Ik wil aan elke zeeman die ik bezoek een kerstpakket geven. Willen jullie mij hierbij helpen?

Wat zit er in? Een col, sjaal of muts, een paar sokken, een fles douche-gel, een schrijfblokje met pen, een rol Mentos fruit, een Mars, een kerstkaart en een kersttraktaat. Het pakket kost ca. 6,00 euro. Willen jullie mij ook dit jaar hierbij helpen?"

En dan 222 Ministries, zij organiseren ook dit jaar weer Operation Christmas Joy (OCJ). 222 Ministries is ervan overtuigd dat zij in kinderen moeten investeren, dat zij hun goed onderwijs en goede invloeden moeten geven terwijl zij zich ontwikkelen.  Als de volgende generatie zijn zij de dragers van verandering voor de toekomst. 

Een belangrijke manier waarop zij kinderen van dienst zijn is via OCJ. 222 heeft nu veel Afghaanse kinderen in nood als gevolg van de recente crisis. Het doel van OCJ voor 2021 is om pakketten te leveren aan ten minste 1000 kinderen, 500 van elk Iraanse en Afghaanse afkomst.

OCJ moet uitbreiden om vluchtelingen te bereiken, niet alleen in Turkije, maar ook in Pakistan, Griekenland en de Balkanlanden. Tot nu toe lag de nadruk op christelijke vluchtelingen maar 222 wil gebruik maken van de mogelijkheden voor de gezinnen om te delen met andere Farsi-sprekende vrienden en buren.  Dit blijkt een vruchtbare manier te zijn om de kerkelijke missie uit te breiden.

De pakketten bevatten kleding en schoenen, vooral voor de winter, multivitamines. babymelk, speelgoed en educatief materiaal. Waar mogelijk zal 222 kinderen bijeenbrengen voor vieringen, maar in kleinere aantallen.  Vieringen zijn echt belangrijk omdat de meeste kinderen door de coronacrisis geïsoleerd moesten blijven. 

Uiteraard helpen we weer mee! Als je het leuk vindt om een kerspakket te sponsoren, maak dan je gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend). Vergeet niet te vermelden of het voor HAVEN KERSTPAKKET of voor 222 is.

Geen opmerkingen: