woensdag 8 december 2021

Project vrouwenhuis Teen Challenge Georgië

Het werk van Teen Challenge in Georgië hebben we door de jaren heen ondersteund met verschillende giften en bezoekjes.  Directors Kuanysh en Madina Akkuzova waren in 2019 bij ons in Twinkeltje op bezoek.

Staf en vrijwilligers van Teen Challenge Georgië runnen een drugs- en alcohol rehabilitatiecentrum voor mannen in Tbilisi, een vrouwenhuis en trainingscentrum in Batumi en een actieve en levendige kerk en zondagschool in Tbilisi.

Verder doen zij aan straatwerk en zijn ze betrokken bij kinderwerk in vluchtelingenkampen.

Niet zo lang geleden hebben ze, dankzij giften, een huis aan kunnen kopen in Tbilisi dat reeds fungeert als rehabilitatie- en opvanghuis voor vrouwen die om wat voor reden dan ook ergens anders niet veilig zijn.

Er is echter nog wel veel renovatiewerk te doen om het huis volgens de regels bewoonbaar te kunnen maken voor een grotere groep vrouwen en hun kinderen.

Denk daarbij aan isolatie, uitbreiding van sanitair (er is nu maar 1 wc en douche), goede verwarming, upgrade keuken en apparatuur, meubilair, schilder- en behangwerk. Ook voor zo'n project zijn zij afhankelijk van giften!

Wij helpen uiteraard weer graag om dat mogelijk te maken. Elk mensenleven telt en het zijn juist dit soort kleinschalige projecten die een grote impact hebben op de families en hun omgeving.

Mocht je een gift over willen maken, dan kan dat op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van TC GEORGIE.

Het is voor ons heel bemoedigend om de nieuwsbrieven te lezen en te zien dat het werk uitbreidt, ja ondanks de moeilijke omstandigheden (lockdowns, politieke toestanden, economische malaise etc.) soms.

De boodschap is altijd: Geef nooit op, er is veel werk te doen!


Geen opmerkingen: