woensdag 15 september 2021

Project verwarming Comunita Brezzano

Onlangs waren wij weer op bezoek bij Maria Meier in Italië. Maria runt Comunita Brezzano, een Christelijke therapeutische woongemeenschap in het binnenland van Toscane waar mensen met ernstige psychische of verslavingsproblemen ruimte krijgen om tot rust te komen en God beter te leren kennen. 

Comunita Brezzano kan bestaan dankzij giften, gedeeltelijke overheidssteun voor iedere gast en de verkoop van landelijke producten.

Ook gasten met taakstraffen worden te werk gesteld op het landgoed en in de omliggende dorpen. Ze onderhouden bloemenperkjes en verven dorpsbankjes, mooi werk!

Wij (Jan en Marja) hadden voor een week het gastenverblijf Casa Shalom gehuurd en hebben er van een heerlijke vakantie genoten. Het was gelijk een mooie gelegenheid om bij te praten en wat informatie te vergaren voor ondersteuning van een nieuw project.

Op het dak van het mannenhuis Casa Nuova willen ze twee (gebruikte) zonnecollectoren plaatsen voor warmwatervoorziening, dat kan aannemelijk schelen in de electriciteitsrekening.

Daarnaast is het de bedoeling om in Casa Shalom de bestaande (vrij nieuwe) warm water boiler (die ook door zonne-energie wordt verwarmd) aan te sluiten op de centrale verwarming en radiatoren in het huis.

Dus geen houtgestookte kachel meer om de radiatoren te verwarmen, maar zonne-energie. Op die manier kan het huis ook beter verwarmd blijven in de wintermaanden.

Traveling Light wil graag helpen om dat te financiëren.

Mocht je een gift over willen maken, dan kan dat op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van BREZZANO.

Hartelijk dank!


Geen opmerkingen: