woensdag 19 mei 2021

Project Mission Return, Wit-Rusland

We hebben het werk van Mission Return (Teen Challenge) in Wit-Rusland meerdere malen met een gift ondersteund. Lees onze berichten daarover HIER.)

Director Sergey Tsupa van 'Overnight Home' in Baranovichi stuurde onlangs een mail met de aanvraag voor een nieuw project.

Naast de crisisopvang voor vrouwen is er aan de andere kant van het gebouw ook een ruimte waar daklozen terecht kunnen voor eten, een bed en eventueel langer verblijf. Als er iemand aanklopt wordt er altijd eerst een medische check in de kliniek uitgevoerd, dat is protocol.

Als er bijvoorbeeld 's avonds laat of 's nachts of in het weekend niemand in de kliniek aanwezig is om die check te doen, mag de dakloze officieel niet blijven. Dat zorgt natuurlijk voor schrijnende situaties.

Graag zou men dan ook een aparte kamer willen inrichten waar nieuwe gasten kunnen verblijven totdat ze offcieel opgenomen kunnen worden. Een soort quarantainekamer zeg maar. Gelukkig zijn er nog ongebruikte ruimtes in het missiegebouw (een vroegere school).

Daarvoor moet wel het een en ander verbouwd worden, er moet met name verwarming komen in die ruimte en in een aantal naastgelegen ruimtes. Kortom, er staat weer een verbouwing voor de deur :)

Er is volgens de begroting in totaal ca. 2.700 euro nodig om dit allemaal in gang te zetten. We willen hen graag helpen, vooral ook omdat wij met eigen ogen hebben gezien wat een geweldig werk er in Wit-Rusland wordt gedaan onder verslaafden en daklozen.

Wil je meehelpen? Maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. WIT RUSLAND.


Geen opmerkingen: