Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zondag 15 november 2020

Groeten van de melkboerderij in Wit-Rusland

Eerder dit jaar schonken we een mooie gift van 5,000 euro aan Mission Return (Teen Challenge) in Wit-Rusland voor een van de twaalf (!) drugs- en alcoholrehabilitatiehuizen en wel in het district Lyahovichi.

Er verblijven 10 mannen in het opvangcentrum, waarvan een aantal invalide zijn. Er zijn slechts enkele kleine kerkjes in de buurt die hen financieel ondersteunen. Er was dus een plan gemaakt om van het huis een goedwerkende boerderij te maken. 

Het geld was voor de aanschaf van melkkoeien, het opknappen van een bestaande koeienstal en de aanschaf van een kleine melkmachine, zuivelkoeling en -machine voor het maken van melkproducten. šŸ‘‰ Een paar weken geleden kregen we foto's en een verslag toegestuurd.

Zo mooi om te lezen wat er met het geld is gebeurd. Er werden drie melkkoeien aangeschaft, inmiddels is er een kalfje geboren en worden er nog twee kalfjes verwacht! Ja, als er eenmaal een begin is...

Alle benodigde machines en ook nog een generator zijn gekocht en momenteel wordt iedere maand 800 liter melk geproduceerd waarvan ongeveer de helft wordt gebruikt voor het maken van sour cream en boter voor de verkoop.

De andere helft is voor eigen gebruik uiteraard, bedenk maar eens wat er nodig is om tussen 10 en 15 mannen dagelijks te eten te geven.

Geweldig om te lezen hoe het centrum op weg is geholpen naar gedeeltelijke zelfvoorziening. Het verzorgen van de koeien en het maken en verkopen van de producten biedt trouwens ook een stukje werkgelegenheid.

Namens director Michael Balakirev en de mannen in het programma heel hartelijk dank voor deze gift! Ze zijn er enorm mee geholpen en ervaren het als een zegen dat er in Nederland geld voor hen is ingezameld.

Wilt u ook bidden voor Wit-Rusland? Voor stabiliteit, vrede, rust en vrijheid om dit christelijk werk te blijven doen. 

Binnenkort trouwens een volgend project in Wit-Rusland. Giften zijn altijd welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: