Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 2 november 2020

Project isolatie meisjeshuis Moldavië

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat we op bezoek waren bij Johannes en Charlotte Petersen in Moldavië.

Zij zijn de oprichters van Pilgrims International en wonen al bijna 25 jaar in Moldavië. Helaas is er dit jaar geen gelegenheid geweest om hen te bezoeken 😭

Johannes en Charlotte hebben naast kerken en rehab centers ook een meisjeshuis opgezet, een veilige plek voor meisjes die in levensbedreigende situaties zaten (zoals mensenhandel).

We hebben in het verleden financiële giften kunnen geven voor de bouw van het meisjeshuis Pilgrim House.

Inmiddels is dat werk uitgebreid en is er sinds vorig jaar ook een  Pilgrim House 2. Een apartement met ruimte voor nog meer meiden, in hetzelfde gebouw waar ook de kerk is gevestigd. Toen wij er waren was alles nog in aanbouw.

Momenteel wordt er geld ingezameld om dat gebouw te isoleren. Afgelopen winter (de eerste winter voor de meiden in Pilgrim House 2) waren er problemen met vocht en schimmel en ook de energierekening was onnodig hoog. Isolatie aan de buitenkant met 100 mm fireproof polystyreneaan is in dit geval de oplossing.

Tegelijkertijd zal de gevel worden aangepast zodat de kerkingang aan de voorzijde van het gebouw kan komen (dat is wel wat vriendelijker). Dat wordt dan ook gelijk de ingang naar de kinder- en jeugdclubs, het koffiehuis en ruimten waar nog meer activiteiten kunnen plaatsvinden.

Er is inmiddels een begin gemaakt met het werk aan de achterzijde van het gebouw. Het werk wordt uitgevoerd door lokale aannemers en hopelijk biedt deze klus ook een mooie gelegenheid om hen in aanraking te brengen met het goede nieuws!

Als je mee wilt helpen met een gift voor dit project, dan graag. Je kunt je gift overmaken op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van MOLDAVIE.


Geen opmerkingen: