Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 4 november 2013

Want alzo lief...

God kent deze man bij naam...
God had de wereld zo lief dat hij Zijn eniggeboren Zoon gaf... Een onbegrijpelijk offer, vooral als je bedenkt dat wij op onze beurt de mensen in de wereld vaak helemaal niet zo lief hebben. Soms denken of spreken we woorden van veroordeling of kritiek: eigen schuld, verkeerde keuzes, stelletje criminelen, ze bezorgen alleen maar overlast enz. enz. En God... hoe kijkt Hij naar mensen?

Koffiebus Teen Challenge Tsjechië
Het valt niet altijd mee om door de ogen van God naar mensen te kijken, toch moeten we dat leren. Daarom zet Stichting Traveling Light zich juist in voor hen die door de maatschappij veelal aan de kant zijn geschoven, om wat voor reden dan ook: de verslaafden, de alcoholsiten, de prostituees, de daklozen. Mensen zoals de man op de foto hierboven, die is genomen in Tsjechië.

Weten jullie nog dat we Teen Challenge Tsjechië hebben meegeholpen om een koffiebus aan te schaffen? Onlangs ontvingen we een nieuwsbrief uit Tsjechië met een aantal foto's. De bus gaat 1x per week naar de tweede grote stad in Tsjechië, Brno en sinds kort ook naar Teplice, dat bekend staat om het Red Light district.

De 'onbereikbaren' worden bereikt
Het straat team van Teen Challenge gaat op zoek naar de ontredderde en eenzame mensen... ze vinden hen op de gekste plaatsen. Petr bijvoorbeeld; hij had zich verschanst in de ondergrondse tunnels (riolen) onder de stad. Na dat ze met hem hadden gesproken kwam hij de week erop naar de koffiebus toe en inmiddels zit hij veilig in het rehabilitatiehuis in Praag waar hij een begin met zijn nieuwe leven kan maken!

Soep en gesprekken in de koffiebus
Er zijn in de afgelopen maanden al meerdere mensen via de koffiebus in aanraking met Teen Challenge gekomen en zij hebben besloten voor een nieuw leven te kiezen. Het geld dat we voor de koffiebus hebben gegeven reikt dus veel verder dan we ons kunnen voorstellen. Elk mens dat er binnenkomt, elk mens dat daar warmte, liefde en aandacht vindt, is een mens waar God van houdt. Het zijn misschien wel de toekomstige voorgangers, zakenmensen, artiesten of evangelisten van hun land! Als ze er voor kiezen kunnen ze terecht in één van de opvangcentra in Tsjechië. Petr heeft die keus gelukkig gemaakt. Dat is vrucht van jullie vrijgevigheid en gebeden!

En zo gaan we door met onze kleinschalige, lokale projecten. Jezus zei: Ik zeg u, dat er alzo blijdschap zal zijn in de hemel over één zondaar, die zich bekeert... Wij vieren dat graag mee, ieder mensenleven telt!

PS: de teller voor de kachel in het rehabilitatiehuis in Polen staat op 5100 5400 euro. We hebben nog 1600 euro nodig.

Geen opmerkingen: