woensdag 11 december 2019

Kerstpakketacties

Kinderen blij maken met een echt kerstfeest
Veel mensen in Nederland ontvangen deze maand een kerstpakket, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen  om er één (of meer) weg te geven! Wij bieden de gelegenheid om mensen blij te maken met een kerstpakket.

We hebben twee totaal verschillende acties, maar het idee erachter is hetzelfde... mensen laten weten dat je aan ze denkt en dat Jezus naar de aarde kwam voor hen.

Operatie Christmas Joy is een actie van 222 Ministries en Pearl of Persia. Zij willen juist ook deze maand hoop brengen aan de vergeten christen-vluchtelingen in centraal Turkije.  Veel van deze christenen zijn vluchteling geworden als gevolg van conflicten of ze zijn vervolgd omwille van hun geloof. Wonend in Turkije ontvangen ze geen ondersteuning en hebben ze geen recht om te werken.

Operatie Christmas Joy vorig jaar
Met de kerstactie voor kinderen wil 222 ministries tegemoet komen aan de praktische behoeften  (warme kleding) en een sfeer van vreugde en feest brengen in het leven van de slachtoffers van vervolging en oorlog.

De zorg die de teams aan kinderen tonen, heeft veel ouders aangemoedigd om hun gebroken gemeenschappen weer op te bouwen.
Dat gezicht spreekt boekdelen

Vorig jaar bereikte het Christmas Joy-initiatief ruim 1500 kinderen in meer dan 20 steden in Turkije. Er werden pakketten uitgedeeld met speelgoed en warme kleding (temperaturen kunnen onder -25 °C dalen), er werd een kerstboodschap gebracht en een feest georganiseerd waar kinderen de kans kregen om plezier te hebben.

De prijs van een pakket is 35 euro. Je kunt dat bedrag of een veelvoud daarvan overmaken op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van 222 KERSTPAKKET.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * *
Alexander (links) aan boord van een zeeschip

En dan wat dichter bij huis... Havenevangelist Alexander Eberson heeft het plan om zo'n driehonderd kerstpakketten uit te reiken aan de zeelui in de havens van Terneuzen en Gent. Hij schrijft:

"De maand december is in het havenevangelisatiewerk dé maand om te evangeliseren. De zeelui zijn met kerst, in het ver van huis zijn, zeer open voor het goede nieuws. Elke jaar maak ik rond kerst de bemanning van verschillende schepen blij met een kerstcadeau."

Inhoud kerstpakket
De prijs van een pakket is 6 euro. De zeelui krijgen een warme muts en sokken, douchegel, snoep, een Johannesevangelie en een notitieboek. Je kunt dat bedrag of een veelvoud daarvan overmaken op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van HAVEN KERSTPAKKET.

We zien uit naar jullie giften deze maand! Hartelijk dank alvast.

Geen opmerkingen: