Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 20 mei 2015

Foto's Operation Love Splash

Muziekoptocht door het kamp
Enkele weken geleden vertrok een team vrijwilligers van 222Ministries, Pearl of Persia en Traveling Light naar het Syrisch-Koerdisch vluchtelingenkamp in Suruc, Turkije.

Het doel van Operatie Love Splash was om Gods liefde uit te delen! We laten op deze blog wat foto's zien [klik op de foto's voor een vergroting] en ook enkele reacties van de teamleden en mensen in het kamp...

Aandachtig luisteren...
"... de grote muziekoptocht over het terrein. Dit was om de mensen uit te nodigen voor de meeting. het was fantastisch... alle mannen, vrouwen en kinderen kwamen hun tenten uit en liepen achter ons aan met de muziek mee. Een geweldig groot vredesleger moest ik aan denken..."

Vreugde brengen
Het team had allerlei leuke, creatieve activiteiten ver-zonnen om met de kinderen en vrouwen in de kleine tent te doen. In de grote tent was muziek en werden bijbelfilms gedraaid.

"Het was geweldig om te zien dat ook de mannen juichten en klapten en meeliepen..."

Sieraden maken
Tijdens het borduren maakten vele vrouwen een embleem voor de vrijheidsstrijders in Kobani. De jonge meisjes vonden het prachtig om zelf sieraden te maken. Aan het eind van de week mocht iedereen in het kamp op een briefje schrijven hoe ze de week ervaren hadden.

Verdriet delen
"Men vertelde ons veel trauma's en familiedrama's door IS... sommigen konden komen tot vergeving. Ook mochten we bidden voor diabetici, doofstomheid, gehandicapten en zieken."

Dankzij jullie giften was het mogelijk om een beamer, geluidsinstallatie, boxen en knutselmaterialen mee te nemen. Alles is achtergebleven in het kamp, in de hoop en het vertrouwen dat er meer vrijwilligersteams zullen komen en gaan.

Zoveel kinderen....
Er is zoveel te vertellen dat deze blog daar eigenlijk te klein voor is. Het is in elk geval duidelijk dat ons licht het mooiste schijnt in de diepste duisternis! 

Misschien kan de hele actie wel het beste worden weergegeven in de woorden van een moeder uit het kamp (vertaald):

"Het was de mooiste week in mijn leven. Dank jullie wel dat je hierheen gekomen bent!"

Geen opmerkingen: