dinsdag 22 oktober 2019

Projectondersteuning PLUS

Dikke stammen worden gespleten
In een vorig blogje schreven we over de vele projecten die we de laatste maanden hebben ondersteund. Maar als stichting Traveling Light doen we zoveel meer dan alleen fondsen werven!

Om nog maar eens even terug te gaan naar eind augustus... Voor de zesde keer vertrokken wij naar Italiƫ voor een werkweek in therapeutische woongemeenschap Comunita Brezzano. Hout hakken, zagen en stapelen voor de koude wintermaanden. Het is niet alleen leuk werk, maar ook heel nuttig. De avonden brachten we door op het door druiven overdekte terras, waar we met elkaar het weekthema 'de stem van de Herder' bespraken.

Bijbelstudie in het mannencentrum
In september zijn we op bezoek geweest bij Teen Challenge in Almaty, Kazachstan. Daarover zullen we later nog wel meer vertellen, want uit dat bezoek zijn enkele projecten voortgekomen die we wellicht kunnen ondersteunen.

We verbleven in het jongenshuis. We bezochten het rehab centrum voor mannen waar Jan de Bijbelstudie verzorgde en het huis voor vrouwen en kinderen waar we heel persoonlijk met de aanwezige vrouwen hebben gebeden. Op zondag spraken we samen in een kerk en verder hebben we natuurlijk ook aardig wat van de mooie omgeving gezien.

Gezellige drukte tijdens de Israelavond
In september organiseerden we weer een Missieavond in Twinkeltje, ditmaal met gasten uit de USA; Jeroen & Robin Honingh. Zij doen drie maanden per jaar vrijwilligerswerk in Israƫl en beleven veel avonturen. We konden elkaar enorm bemoedigen!

Ook de Israelavond in Twinkeltje was wederom een succes, veel belangstellenden kwamen langs om te shoppen en voor een gezellige ontmoeting aan tafel!

Bezoek aan Lissabon tijdens de trainingsweek
Van 10-17 oktober volgde bestuurslid Cora Donk een Rehab Training bij Europe Teen Challenge in Fanhoes, Portugal. Tijdens de training kwamen alle ins en outs van Christelijke verslavingszorg aan bod. Er waren deelnemers uit diverse Europese landen aanwezig, dus de schoolweek was tevens een mooie netwerkgelegenheid.

En alsof dat allemaal niet genoeg is šŸ˜
  • In september zijn de Alpha cursussen in de gevangenis weer van start gegaan. Cora en Krijn zijn daarbij betrokken.
  • Zaterdag 2 november a.s. organiseren we een WORSHIP avond in de kelder van Atelier CafĆ© De Schor, Bosch 6 te Papendrecht. Vanaf 19:30 uur is er inloop met koffie en thee.
Giften (groot & klein) voor de projecten die we ondersteunen zijn altijd van harte welkom op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: