Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 31 oktober 2019

Project rehabilitatiecentrum Albanië

Het opknappen is begonnen
Blerina & Gesi Hysenaj
We hebben in de loop van de jaren meerdere berichten geschreven over het werk van Orges (Gesi) & Blerina Hysenaj onder daklozen en verslaafden in Albanië. Gesi is director van Teen Challenge Albanië.

Hij bezoekt methadonklinieken, heeft een aantal koffiehuizen opgestart waar verslaafden terecht kunnen voor een gesprek, voor koffie en een aanraking met Gods liefde.

Hij geeft Bijbelstudies en trainingen en was al een tijd serieus op zoek naar een gebouw of huis waar een rehabilitatiecentrum van gemaakt kan worden waar mannen/vrouwen minstens een jaar een programma kunnen volgen.

Prachtige locatie voor een TC mannenhuis
En ja hoor, eindelijk is het zo ver! Sinds kort is hij met een aantal vrijwilligers hard aan het werk om een huis op te knappen dat goed als centrum kan dienen. Teen Challenge huurt het huis met een lease van voorlopig 5 jaar.

👉Het opknappen van een oud en vervallen huis is een mooie parallel met de verwoeste mensenlevens die langzaam maar zeker hersteld worden door God.

Rigoreuze verbouwing :)
Op de foto's is wel te zien hoe hard er gewerkt wordt om dit huis bewoonbaar te maken. Giften (groot en klein) zijn in dit opstartstadium van harte welkom om het huis winterklaar te maken en in te richten.

Zo mooi wordt het!
Het Teen Challenge huis wordt het eerste christelijke residentiële centrum voor mensen met drugs- en alcoholverslaving in Albanië!

We vinden het ontzettend spannend dat op niet al te lange termijn een mannenhuis geopend gaat worden, eindelijk! Een verhoord gebed. Er is geld nodig voor de verbouwing, maar ook voor bedden, meubels, verlichting, verwarming... nou ja, noem het maar op.

Als je een hart hebt voor Albanië en indirect mee wilt helpen om hoop te brengen aan de hopelozen... maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van ALBANIE.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!


Geen opmerkingen: