zaterdag 22 juni 2019

Project Teen Challenge Albanië

Gesi en Jan
Zoals beloofd nog een berichtje over het recente bezoek aan Albanië. Jan is in mei een aantal dagen bij  Orges Hysenaj (Gesi) in Tirana geweest.

Gesi is de director van Teen Challenge Albanië en een uitstekende reisgids en planner... ongelofelijk wat hij in een paar dagen kan proppen 😁

We hebben al vaker over het werk van Gesi onder daklozen en verslaafden in Tirana geschreven.  Hij bezoekt methadonklinieken, heeft een aantal koffiehuizen opgestart waar verslaafden terecht kunnen voor een gesprek, voor koffie en een aanraking met Gods liefde. Hij geeft Bijbelstudies en trainingen en is al een tijd serieus op zoek naar een gebouw of huis waar een rehabilitatiecentrum van gemaakt kan worden waar mannen/vrouwen minstens een jaar een programma kunnen volgen.
Drukte in het koffiehuis
Van de mannen die hij onder zijn hoede heeft genomen, zijn er al een aantal naar rehab centra in andere landen gegaan (Roemenië en Slovenië), maar de taalbarriëre is echt een struikelblok.

De huizenprijzen in Albanië zijn helaas (door de huidige economische ontwikkelingen) enorm hoog, maar daar wil Gesi zich niet door laten ontmoedigen. Er is een flinke investering nodig...

Maar goed, Gesi nam Jan onder andere mee naar de methadon kliniek. Jan kreeg de gelegenheid en tijd, van de arts en verpleegster notabene, om te vertellen wat hem in Albanië bracht en wat zijn connectie met de verslaafden was... bijzonder!

Op de fiets door Tirana
Ook de bijeenkomst in het koffiehuis in Elbasan was heel bijzonder, meer dan vijftien mannen kwamen opdagen en met elkaar hebben ze liederen gezongen en een hoopvol woord uit de Bijbel gedeeld.

Op vrijdagavond werd er een groot diner gegeven door de Billy Graham Evangelistic Association waar Gesi ook voor was uitgenodigd, Jan mocht mee. Deze zomer zal voor het eerst in de geschiedenis van het land een grootse evangelisatie campagne in Tirana worden gehouden. Tijdens het diner werd de organisatie daarvan besproken met de honderden vrijwilligers die daar aan meewerken. Een goed gebedspunt: geestelijke opwekking in Albanië.

Op bergen en in dalen :)
Vorig jaar hebben wij twee fietsen aan Gesi geschonken en die kwamen nu zeker van pas! De mannen hebben het hele weekend fietsend doorgebracht. Ze hebben ook een aantal locaties bezocht die te koop zijn aangeboden. Kijken, bidden, praten, nadenken en bovenal ook luisteren naar Gods leidinggevende stem.

We ondersteunen het werk in Albanië van harte. Gesi heeft al zoveel mensen verteld over Jezus en hen hoop gegeven voor een betere toekomst. Wij geloven met hem dat de opening van een Christelijk drugs- en alcoholrehabilitatiecentrum niet lang meer op zich zal laten wachten.

Heb jij er geloof voor dat Albanië kan veranderen? Bid dan mee en/of maak een gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van ALBANIE.

Geen opmerkingen: