donderdag 6 september 2018

Terugblik werkweek Italië

De Italiaanse edities van Marja's boeken blijven tot zegen
We kijken terug op een bijzondere tijd in Italië. Het weekend vooraf gaande aan de werkweek in Toscane, waren wij (Jan en Marja) te gast in Genua.

We bezochten het zeeaquarium, de oude stad en spraken op zondagmorgen in Chiesa Ev. della Riconciliazione.

Pastor Daniele Marzano kennen wij al jaren via ons Teen Challenge netwerk. Met een team vrijwilligers runt hij het straat- en koffiehuiswerk in Genua.

Teamwork
Terwijl we zo door Genua heen en weer reden, viel het ons op hoe centraal de brug ligt die op dinsdag 14 augustus instortte. Waar we ook heen gingen, we kwamen er altijd langs. De ramp heeft een enorme impact op de stad, ook ten goede... handen worden ineen geslagen om de honderden mensen te helpen die hun huizen (onder de brug) hebben moeten verlaten.

Op maandag vervolgenden wij onze reis richting Toscane. We ontmoetten de rest van de groep in het middeleeuwse stadje Massa Maritima. Daarvandaan reden we met elkaar naar de therapeutische woongemeenschap Comunita Brezzano.

Voor de vijfde keer organiseerden we daar een werkweek.

Weer een klus geklaard
Met veel enthousiasme hebben we weer een enorme hoeveelheid hout gehakt, gezaagd, gespleten en opgestapeld. 's Avonds konden we lekker buiten zitten (bij een kampvuur) en nadenken en met elkaar praten over het weekthema: Hoop voor de Toekomst. De tekst die we daarvoor gebruikten was Romeinen 15:13.

We kijken terug op een mooie week met elkaar, waarin we ook weer veel van elkaar hebben geleerd en niet te vergeten van God zelf, die ons door de Heilige Geest de woorden gaf om voor en met elkaar te bidden.

Zondagmorgen Bijbelstudie
Hartelijk dank aan Adrie, Anja, Henk, Jan, Marja, Teske en Ynse, dankzij jullie is die klus weer geklaard. Het was fijn om een week met elkaar op te trekken. Wie weet wat we volgend jaar gaan doen...


Giften voor ons actuele projecten zijn altijd welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend). Op dit moment zamelen we geld in voor project rehabilitatiecentrum in Libanon.


Geen opmerkingen: