woensdag 15 augustus 2018

Project rehabilitatiecentrum Libanon

Garo & Gabriela Margossian
Ons netwerk blijft maar groeien, dat blijkt ook wel uit de projecten die we onlangs ondersteunden in Litouwen en Letland. Met name tijdens de Europe Teen Challenge conferenties ontmoeten we steeds weer mensen die zich geroepen voelen de liefde van God met verslaafden, daklozen en armen te delen.

Zo zijn wij ook al een aantal jaren in contact met Garo Margossian uit Libanon.

Garo richtte in 2006 in Beirut de organisatie No For Drugs op, een stichting die zich inzet om het drugsprobleem onder de aandacht te brengen. Er worden bewustwordingscampagnes gevoerd, gevangenissen bezocht en juridische hulp verleend.

Garo had al jaren de wens om een rehabilitatiecentrum in Libanon te bouwen. De voorbereidingen daarvoor begonnen al in 2013. Er werd een stuk land beschikbaar gesteld en tekeningen gemaakt.

Artist impression by Maya Bechara & Majed Abou Fadel
Inmiddels is begonnen met de bouw van het centrum. Het is een flink project zoals je op de foto's kunt zien. En er zal nog heel wat werk verricht moeten worden eer deze prachtige faciliteit in gebruik kan worden genomen.

NFD is aangesloten bij Global Teen Challenge. Een goede zet, want er valt veel van elkaar te leren. De drugsscene groeit enorm in Libanon, vooral onder jongeren (sommige gebruikers zijn pas 11 jaar!) Preventiewerk is dan ook een belangrijk onderdeel van het werk van NFD.

Stichting Traveling Light bemoedigt en ondersteunt met regelmaat nieuwe initiatieven. Wij willen daarom graag ons steentje bijdragen aan de bouw van dit centrum in Libanon. We zullen er zeker ook een keer op bezoek gaan!

Centrum in aanbouw
NFD moet het hebben van giften en Garo heeft ons verzekerd dat zelfs de kleinste bijdrage een zegen is en een duwtje in de rug om door te gaan. Iedere keer als er geld binnenkomt, kan de bouw weer verder. Hoe geweldig is het om te investeren in mensenlevens in het Midden Oosten?!

Als je mee wilt helpen, maak dan je gift over op op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) en vergeet niet te vermelden: NFD.

Hieronder kun je nog een kort filmpje bekijken over de bouwwerkzaamehden van het centrum.



Geen opmerkingen: