Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 4 april 2018

Project dorpskeuken Navazi, Georgië

Temuri & Mziya en hun jonste zoon
We hebben flink wat giften voor project knoflook in Georgië ontvangen, we kunnen inmiddels 4,000 euro schenken. Geweldig, dank jullie wel! We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Voor het volgende project blijven we nog even in Georgië.

In januari brachten wij ook een bezoek aan Temuri & Mziya Muzashvili. Wij werden zeer gastvrij in hun huis ontvangen. Jaren geleden begonnen zij met enkele gelovigen bij elkaar te komen in hun huis, de gemeente kreeg de naam Evangelical Faith Church.

De kamer werd weldra te klein en op een stuk grond naast hun huis werd begonnen met de bouw van een kerkje. Dat duurde drie jaar en in 2016 werden de deuren geopend. Nu kunnen er nog meer dorpsbewoners komen en het goede nieuws horen.

Bezoek aan Evangelical Faith Church
Het werd ons wel duidelijk dat deze mensen een grote visie voor hun regio hebben. Het gebouw heeft een bovenverdieping waar een Bijbelschool is, daar komen om de andere week zo'n 30 studenten bij elkaar voor Bijbelstudie.

Deze lessen worden verzorgd door de Evangelische Alliantie in Georgië en pastors/leraars die van ver komen, kunnen blijven slapen. Er is een mooi gastenverblijf naast het klaslokaal (wij werden vriendelijk uitgenodigd ook eens les te komen geven).

Evangelical Faith Church
Temuri vertelde ons enthousiast over het plan om de kerk uit te bouwen met een keuken. Momenteel delen ze maandelijks voedselpakketten uit aan de 15 allerarmste families in het dorp. daarmee zijn ze meer dan alleen een 'kerkje', ze geven ook humanitaire hulp.

Ze zouden graag ook maaltijden willen koken en met dorpsbewoners eten.

Een prachtig en bovenal praktisch idee vinden wij. Niet alleen geestelijk voedsel, maar ook natuurlijk voedsel uitdelen. Temuri en Mziya hebben ook plannen om een Alpha Cursus te gaan faciliteren, dus ook daarvoor zal de keuken gebruikt worden.

Russische edities van Grace of Giving overhandigen
Het is de bedoeling om nog dit voorjaar met de bouw te beginnen. Traveling Light wil hen graag op gang helpen met een donatie waarvan ze de eerste bouwmaterialen zullen kopen en eventueel ook keukenapparatuur. Temuri is een echte doener, dus je begrijpt dat hij staat te popelen om te beginnen :)

Wij vinden het zeer bemoedigend dat in de verste uithoeken van Europa mensen Gods roep om Zijn liefde uit te delen aan een wereld in nood verstaan én gehoorzamen. Niet vergaderen, maar doen!

Je kunt (indirect) je licht laten schijnen in die regio door een gift over te maken op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van DORPSKEUKEN.

Geen opmerkingen: