Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 7 februari 2018

Project Living Free materiaal, Albanië

Vorig jaar augustus schonken we een bedrag voor de Kroatische vertaling van het Living Free curriculum. Een serie groepslessen die wereldwijd wordt gebruikt om mensen vrij te zetten van o.a. verslavingen en andere levensbeheersende problemen. 

In november werd in Novi Sad (Servië) een internationale training gegeven aan vertegenwoordigers van verschillende evangelische kerken en organisaties. Er waren zo'n zestg deelnemers uit onder andere Kroatië, Servië, Slovenië, Albanië, Roemenië en Montenegro aanwezig. We ontvingen een enthousiaste mail met dankzegging voor het sponsoren van de Kroatische vertaling.

Living Free training in Novi Sad
De training werd overigens gegeven door goede bekenden van ons, Jonatan & Valentina Vlaisavljevic uit Macedonië. De bedoeling is om deelnemers op te leiden zodat ze zelf de training kunnen geven in hun kerk of organisatie.

Vanuit de Balkan landen komen steeds meer verzoeken binnen voor trainingen en trainingsmateriaal in verschillende talen. Zo kregen we een projectverzoek uit Albanië voor ondersteuning van de Albanese vertaling die momenteel in de maak is, een vertaling die overigens ook gebruikt kan worden in andere landen met Albanese bevolking, zoals Griekenland, Kosovo, Montenegro en Macedonië.

Jonatan en Valentina kunnen de toenemende vraag naar trainingen haast niet bijhouden. Het is overigens een goed teken dat er behoefte is aan Living Free materiaal. De groepstrainingen en discipelschapscursussen zijn op de Bijbel gebaseerd en erop gericht mensen te helpen levensbeheersende zaken te voorkomen en/of te overwinnen. 

Living Free training in Novi Sad
We willen graag bijdragen aan een gezond geestelijk klimaat in alle landen van Europa! Wij geloven dat dat onderdeel is van de grote opdracht om de wereld in te gaan en alle volken tot leerlingen van Jezus Christus te maken.

Voor de vertaling van de video-ondertiteling en ook het vertalen en printen van het videowerkboek, de persoonlijke en groepslessen is een paar duizend euro nodig. 

Als je een hart hebt voor de Balkan en/of voor onderwijs, maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend). Vergeet niet te vermelden: ALBANIE.

Geen opmerkingen: