Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 17 januari 2018

Project kachel Hostel Białogardzie, Polen

Hostel Białogardzie
De Weissensee actie 2018 is in volle gang, er komen dagelijks donaties en toezeggingen binnen! Ondertussen gaan we door met onze 'gewone' projecten, want aanvragen voor hulp komen er ook genoeg binnen :)

We ontvingen bericht van Jan & Malgorzata Kwitatkowscy uit Polen. Zij zijn al tientallen jaren betrokken bij het werk van Teen Challenge onder drugs- en alcoholverslaafden en daklozen in Polen. Zij runnen Hostel Białogardzie in Bialogard, in het noord-westen van Polen.

Het hostel is wat we in het engels een re-entry noemen. Mensen die het programma in een rehabilitatiecentrum hebben afgerond, kunnen voor de laatste leerfase naar het hostel. Daar worden zij voorbereid op terugkeer in de maatschappij. In het hostel verblijven momenteel 15 gasten!

Niet meer te repareren
Malgorzata schrijft: "in de afgelopen jaren hebben we veel wonderen mogen zien en meemaken; vooral genezing en bevrijding. We hebben ook veel geworsteld, maar God heeft ons altijd geleid!"

Momenteel is hun grootste probleem de oude kachel die het begeven heeft. 'We zitten allemaal in de kou,' aldus Malgorzata, 'maar we hebben geen geld om een nieuwe kachel te kopen. We bidden dat ook hier een oplossing voor komt.'

Wij willen natuurlijk graag dat iedereen er warmpjes bij zit, dus we hebben toegezegd hen te helpen met een donatie. 

Volgens de vakmensen moeten er twee kachels worden geinstalleerd: een kleine (1.500 euro) voor warmwatervoorziening en een grote (5.000 euro) voor verwarming van het huis in de winter. Beiden kunnen op hout en pellets branden.

Nou, jullie begrijpen wel dat dat een enorme uitgave is, vooral als je grotendeels van giften leeft. Wij helpen graag met het inzamelen van geld voor dit soort praktische projecten. De (toekomstige) gasten in het hostel zullen jaren en jaren plezier hebben van een goed verwarmingssyteem! Helpen jullie mee?

Giften, groot en klein, zijn welkom op NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van: KACHELS POLEN.

Geen opmerkingen: