Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 9 januari 2018

Weissensee actie 2018

Eind deze maand zullen weer vele Nederlanders naar Oostenrijk afreizen om de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee te schaatsen. Het Traveling Light schaatsteam is al maanden in training voor de 200 km.

Krijn Donk (Papendrecht) en Henk Swijnenburg (Bleskensgraaf)  willen ook deze keer met hun extreem sportieve actie geld inzamelen voor een mooi en kostbaar doel: Bertine House in Poltava, Oekraïne.

Enkele moeders en kinderen van Bertine House
Bertine House is een christelijk opvang- en rehabilitatiehuis (van Teen Challenge) voor vrouwen die vrij willen komen uit verlsaving, prostitutie, criminaliteit en andere levensbedreigende situaties. Moeders én hun kinderen kunnen er veilig wonen en werken aan een nieuwe toekomst!

We hebben op deze blog al eerder geschreven over Bertine House (lees hier). Het huis werd opgericht in Donetsk door Magne & Olga Gulbrandsen.

Bertine House, Poltava
De oorlog leidde er in september 2014 toe dat zij moesten vluchten en dus verhuizen. Een traumatische ervaring voor de vrouwen en kinderen die toch al uit nare situaties kwamen. Er werd gelukkig een nieuwe locatie gevonden in Poltava, de vrouwen en kinderen wonen daar nu al geruime tijd in veiligheid.

Veilige plek voor moeders & kinderen
Bertine House is volledig afhankelijk van giften voor het dagelijks reilen en zeilen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kosten voor gas en electriciteit, eten, kleding, vervoer en vergoeding voor werkers.  Het aantal vrouwen en kinderen varieert. Als een moeder met haar kinderen weer zelfstandig kan wonen en werken, komt er ruimte vrij voor nieuwe gasten!

We vertrouwen er ook dit jaar weer op dat er een mooi bedrag zal binnenkomen aan sponsoring. Een bedrag dat volledig ten goede zal komen aan project Bertine House

Alvast bedankt!
Jullie kunnen Krijn en Henk als team of individueel sponsoren:
  • met een bedrag per kilometer,
  • met een bedrag voor het halen van de finish,
  • met een algemeen bedrag, of
  • met een eigen idee (bijv. voor het verbeteren van de tijd van vorig jaar...)
Als je besluit om mee te doen, stuur dan een mail met een opgave van het bedrag dat je wilt geven naar krijncora@kpnmail.nl.

Direct een gift overmaken mag natuurlijk altijd :) Bankrekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van: WEISSENSEE (giften zijn belastingaftrekbaar en gaan volledig naar het beoogde project).

Het wordt vast weer heel spannend!

Geen opmerkingen: