Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 6 december 2017

Project Teen Challenge vrouwenhuis, Roemenië

'Graduation' van een van de dames
Ook in de maand november hebben we weer een mooie opbrengst uit Twinkeltje kunnen neertellen, dankzij jullie gezellige bezoekjes natuurlijk! Er is ruim 900 euro binnengekomen en dat bedrag zal gaan naar het vrouwenhuis van Teen Challenge, House of Joy, in Roemenië.

Klik op de foto's voor een vergroting!

Afgelopen september waren wij daar op bezoek. De dames waren toen net verhuisd van een tijdelijke locatie naar dit mooie huis, daarbij geholpen door de mannen van het rehab centrum in Grădiștea, twintig minuutjes verderop. Vrouwen die uit de prostitutie komen, dakloos zijn, gekweld worden door drugs- en alcoholverslaving of emotionele en psychische problemen kunnen hier terecht.

House of Joy, Boekarest
Het Teen Challenge programma maakt gebruikt van een zogenaamd stappenplan waarbij de dames vijf fases doorlopen op weg naar herstel. Een authentiek geloof in God en een leven gebaseerd op Bijbelse waarheden en principes staan daarbij voorop.

Wij zij  inmiddels al heel veel jaren betrokken bij het werk van Teen Challenge wereldwijd en het blijft zo geweldig om te zien hoe totaal verwoeste levens volledig herstellen door de kracht van Gods liefde. Vaak zien we dan ook dat niet alleen de persoon in kwestie herstelt, maar ook hele gezinnen en families maken een ommekeer mee!

In de kerk die Teen Challenge geplant heeft in Boekarest, Biserica 43, is dat goed te zien. Niet alleen de gasten die in het programma zitten komen daar naartoe, maar ook hun gezinnen, vrienden en kennissen. Geweldig, wat een impact heeft een veranderd leven op andere mensen.

House of Joy wordt geleid door dames die zelf het programma doorlopen hebben, dat noemen we 'ervaringsdeskundigen'. Zij weten wat er speelt en voelen de dames die om hulp komen heel goed aan. Het huis kan bestaan dankzij giften. Er zijn plannen om een kas en atelier in de achtertuin te maken waar de dames therapeutisch kunnen werken.
De garage is omgebouwd tot chapel/klaslokaal

Traveling Light wil  het bedrag van Twinkeltje graag aanvullen tot minimaal 2.000 euro. Een mooie zegen voor hen zo aan het eind van het jaar denken wij.

Als je mee wilt helpen, maak dan je gift over op rekening nummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van VROUWENHUIS ROEMENIE.


Update lopende projecten:
Hartelijk dank voor jullie vrijgevigheid!

Geen opmerkingen: