Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 27 oktober 2017

Foto's project vrouwenhuis Batumi, Georgië

Werkzaamheden in Batumi in volle gang
De giften voor vervolgproject uitbreiding mannenhuis Berdichev, Oekraine beginnen binnen te komen. We gaan al aardig in de richting van het beoogde bedrag. Super!

We hebben inmiddels ook 5,000 euro aan het werk van Teen Challenge in Armenië kunnen schenken en 2,000 euro voor het werk van Brian Slater onder de ouderen en armen in Israel.

Hoogste tijd om een update te geven van het werk aan het vrouwenhuis in Batumi, Georgië.

De Weissensee actie 2017 was namelijk bestemd voor dit project. Er is de afgelopen zomermaanden hard gewerkt aan de afbouw van het huis. Bedenk daarbij dat vrijwel alles wordt gedaan door staf en studenten (ex-verslaafden) van het Teen Challenge mannenhuis in Tbilisi en dat ze voor alles afhankelijk zijn van giften. Als het geld op is, ligt de bouw weer stil...

Kuanysh (links) aan het werk
Kuanysh & Madina Akkuzov, directors van Teen Challenge in Georgia schrijven: 

We hebben een drukke zomer gehad in Batumi samen met Doug Boyle. We hebben veel vooruitgang geboekt in de bouw, de 1e verdieping is van binnen helemaal af. We hebben jullie gift gebruikt voor deuren en ramen, niet alleen op de 1e verdieping maar ook op de 2e verdieping en gedeeltelijk op de bovenste etage.

Zoals jullie op de foto's kunnen zien hebben de mannen 'gekampeerd' tijdens de werkzaamheden. Inmiddels wonen teamleden die het opvanghuis gaan beheren er al, zij zijn zendelingen uit Kazachstan en zijn de taal nu aan het leren.

Slapen op de veranda
Behalve voor opvang van vrouwen uit de mensenhandel zal het huis ook dienen als trainingscentrum om hen voor te bereiden op zendingswerk in dat gedeelte van de wereld.

Mooie deuren!
Namens alle betrokkenen in Batumi, nogmaals heel hartelijk dank voor jullie giften. de officiële opening van het vrouwenhuis is nog niet bekend.

Wij (Jan en Marja) hopen eind december voor de derde keer op bezoek te gaan in Georgië en zullen dan ongetwijfeld het laatste nieuws meekrijgen.

Het is heel fijn om te zien dat we met elkaar van hier uit kunnen helpen om dit werk in gang te houden. Voor de mannen is het ook therapeutisch om aan zo'n mooi bouwproject te werken. We zijn trots op, en dankbaar voor, hun inzet.

Ramen, deuren, stucwerk...

Worden jullie ook blij van dit soort berichten en vind je het belangrijk dat je giften goed en praktisch besteed worden? Laat dat dan merken door een gift over te maken op bankrekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Dankzij jullie hulp kunnen we dit soort mooie projecten blijven ondersteunen!

2 opmerkingen:

BibleLoveNotes zei

Mooi om te zien hoe het groeit! Eb dat de giften zo goed op hun plek komen.

Traveling Light zei

Ja, daar worden wij ook blij van, het maakt geven leuker en ook het verslag brengen.