Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 27 september 2017

Terugblik werkweek Italië

De werkweek in Toscane ligt alweer even achter ons, maar jullie hebben nog wat actiefoto's tegoed! Het was de vierde keer dat we een werkweek in Italië organiseerden.

Met ongekend enthousiasme hebben we weer een enorme hoeveelheid hout gehakt, gezaagd, gespleten en opgestapeld. Het dubbele van vorig jaar beweerde Henk Swijnenburg... :) We namen daarmee heel wat werk uit handen van Maria Meier die de scepter zwaait in de therapeutische woongemeenschap Comunita Brezzano.

We waren deze keer met acht personen, zes uit Nederland en twee uit Slovenië: Ervin en Andreas. Deze mannen hebben veel ervaring met het kappen van bomen door hun werk voor Teen Challenge in Slovenië, dus we waren heel blij met die extra mankracht.

De temperatuur lag zo rond de 35 C, de Italianen vonden het maar gekkenwerk om je zo uit te sloven met die hitte... maar we hadden ons nu eenmaal voorgenomen om de kelders weer flink te vullen met kachelhout voor de winter.

Het mooiste is om te zien hoe er heel snel prima teamwerk ontstaat en een onderlinge band tussen mensen die elkaar niet eens allemaal kennen. Het thema voor de week was 'living victoriously'. We hebben daar 's avonds steeds met elkaar over gesproken, gelezen en nagedacht.

We zijn uiteraard ook lekker een dag naar het strand geweest. Poeh, wat was het warm zeg, ongekend! 

We kijken terug op een mooie week met elkaar, waarin we ook weer veel van elkaar hebben geleerd en niet te vergeten van God zelf, die ons door de Heilige Geest de woorden gaf om voor en met elkaar te bidden.

Hartelijk dank aan Adrie, Andreas, Anja, Ervin, Henk, Jan, Marc en Marja, dankzij jullie is die klus weer geklaard. Het was fijn om een week met elkaar op te trekken. Wie weet komt er volgend jaar weer een kans om mee te gaan!
De handen uit de mouwen steken, dat doen we graag, evenals fondsenwerven voor de diverse projecten natuurlijk. Het was goed om te zien hoe mooi de reparaties aan Casa Nuova verricht zijn, we haalden daar vorig jaar geld voor op.

Met dank ook aan Adrie Swijnenburg voor de foto's (klik om ze te vergroten).

Giften voor ons actuele projecten zijn altijd welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).
PS: Vorige week waren we in Roemenië, wat een bijzonder bezoek was dat zeg! Daarover binnenkort meer.

Geen opmerkingen: