Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 7 september 2017

Jubileummaand Twinkeltje

Jan, Marja, Cora en Krijn
Het is deze maand een jaar geleden dat Twinkeltje haar deuren aan de Korenbloemstraat 20 te Papendrecht opende. Voor wie het nog niet wist: de knusse winkel met leuke 2e hands spullen is een initiatief van Cora Donk, bestuurslid van stichting Traveling Light.

De winkel is inmiddels een begrip geworden in Papendrecht en omstreken en een groeiende groep bezoekers geniet er wekelijks van een lekkere bak koffie en gezelligheid. Twinkeltje is veel meer dan alleen maar een zaakje met 2e hands spullen, het is een plek waar mensen bij elkaar komen, een soort buurtwinkel/koffiehuis.

De opbrengst van de verkopen en workshops komt  iedere maand volledig ten goede aan een bepaald project dat Traveling Light in Europa ondersteunt. Deze projecten hebben veelal te maken met de zorg voor daklozen, armen, verslaafden, prostituees en ontheemden. ‘Het is toch geweldig dat we met elkaar mensen, die het veel slechter hebben dan wij, een hart onder de riem kunnen steken’, benadrukt Cora, ‘en we hebben nog ontzettend veel lol met elkaar ook!’

In de afgelopen twaalf maanden heeft Twinkeltje elke maand zo’n duizend euro (!) kunnen bijdragen aan diverse projecten verdeeld over heel Europa en het Middellandse zeegebied. Dat is een prachtig resultaat en zeker een reden om het eerste jubileum op internationale wijze te vieren met een ‘Taste of Europe’. In september zal elke zaterdag een ander land centraal staan, dus kom gezellig hapjes én sfeer proeven tussen 12:00 tot 17:00 uur.

Op zaterdag 30 september sluiten we de maand af met een Israel-avond, ook daar willen we jullie van harte voor uitnodigen. Via Israel-consulente Liesbeth Kortlever zullen we volop producten uit Israel kunnen aanbieden, dus kom shoppen! En verder natuurlijk lekkere hapjes, drankjes, Arabische koffie, muziek en veel mooie foto's.

Kortom, een mooie gelegenheid om bij te praten, elkaar te ontmoeten en te winkelen.

Zet die datum dus vast in je agenda!

We zijn net terug van weer een zeer productieve (én warme) werkweek in Toscane, daarover binnenkort wat meer + foto's natuurlijk. Voor wat betreft het actuele project Teen Challenge Armenië kunnen we meedelen dat er al ruim 2,000 euro binnen is, dus dat gaat lekker. Dank jullie wel voor alle giften.

Giften zijn altijd van harte welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: