Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 18 augustus 2017

Project Teen Challenge Armenië

De Mkrtchyan familie
De leukste dingen die we op deze blog doen, zijn 1) het voorstellen van de mensen die achter de projecten zitten, 2) nieuwe initiatieven steunen en 3) kennis maken met een 'nieuw' land. Pak er even een bak koffie bij en lees mee.....

Op de foto hiernaast zien jullie Gagik & Lusine Mkrtchyan en hun kinderen. Zij wonen in Armenië en hebben daar de leiding over het Teen Challenge rehabilitatiecentrum voor verslaafden. Het werk werd in 2014 opgezet door Doug & Anna Boyle (die ook achter het werk van Teen Challenge in Kazachstan en Georgië zitten).

Leven in gemeenschap
Het is werkelijk fantastisch wat Gagik & Lusine doen om Gods liefde bekend te maken aan mensen die geen hoop meer hebben. Gagik vertelt:

'God doet wonderen. Artush, onze administratieve man, kwam bijna dood in het programma door drugs- en alcoholgebruik. Hij leefde een crimineel leven, zijn vader zat in de mafia. Hij moest een gevangenisstraf uitzitten voor moord. God heeft zijn leven op wonderbaarlijke wijze veranderd in het programma. Hij is nu een nederig dienaar van God.'

karate klas
In het Teen Challenge centrum wordt veel tijd besteed aan gebed en Bijbelstudie, maar ook aan sport. Bovendien zijn er ook allerlei werkprojecten als onderdeel van de therapie. Metselen, bouwen, timmeren, sjouwen en graven, het helpt de mannen om hun kracht op een goede manier in te zetten.

Met heel weinig middelen wordt ontzettend veel gedaan! Ze organiseren bijvoorbeeld sportevenmenten en wedstrijden en  proberen daar zoveel mogelijk jongelui bij te betrekken. Voetbal, karate, judo... noem maar op. Gagik & Lusine geven ook Alpha cursussen aan die jonge gasten, die vaak als hooligans op straat rondhangen.

Zegen voor het werk van Teen Challenge
Het Teen Challenge team heeft goede connecties met de lokale kerken (verschillende denominaties) en het is voor hen van groot belang dat de zegen van de lokale bischoppen mee te krijgen, zoals op de foto hiernaast te zien is.

De Mkrtchyan familie bezoekt ook regelmatig behoeftige families in de regio. Ze bieden gebed en voedselpakketten aan.

'We kunnen nog veel meer mannen in het centrum opnemen',  aldus Gagik, 'maar het ontbreekt ons aan voldoende financiële middelen om dat allemaal te bekostigen.' Zoals de meeste Teen Challenge programma's in oost Europa zijn ze volledig afhankelijk van giften. 

Arme families bezoeken
Traveling Light wil hen graag helpen met een algemene gift voor het werk dat zij doen onder verslaafden, armen en jongeren. Er is zoveel nodig, alleen al voor eten, onderdak, vervoer en evangelisatiematerialen, dat iedere vorm van hulp en elk bedrag welkom is. Willen jullie ook meebidden dat het lukt om een bezoek in te plannen?

Armenië is een prachtig land, het eerste land dat in 301 AD het Christendom als staatsgodsdienst aannam. Een land met een rijke historie. Helpen jullie mee om ook daar mensen een toekomst te geven?

Giften voor dit project zijn van harte welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van ARMENIE.

2 opmerkingen:

ღ Haal adem! zei

Vraag in de blog: Willen jullie ook meebidden dat het lukt om een bezoek in te plannen?
JA! Wil ik.

Traveling Light zei

Dank je wel!