Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 28 juli 2017

Verslagje zomerkamp Oekraine

Onze lieve, briljante tolken
Jullie hebben nog een verslagje tegoed van ons bezoek aan Oekraine eerder deze maand. We waren uitgenodigd om deel te nemen aan het zomerkamp dat jaarlijks wordt georganiseerd door Teen Challenge en de Joods Messiaanse gemeente Yahad uit Berdichev.

Zo'n 250 mannen en vrouwen uit diverse rehabilitatiecentra waren aanwezig, een aantal buitenlandse gasten (waaronder wij) en vijf bijzondere dames: onze tolken

Etenstjd
Het kamp werd gehouden net buiten het dorp Raygorodok (Zhytomyr regio), zo'n 20 minuten rijden vanaf Berdichev. We hebben zo'n geweldige tijd met elkaar gehad, eigenlijk is dat niet te beschrijven, het zou een documentaire waard zijn.

Het kamp wordt speciaal georganiseerd voor gasten die momenteel in drugs- en alcoholrehab zitten, daar net uit zijn of er nog naar toe zouden moeten. Deze mensen zijn zo hongerig voor Gods waarheid, liefde en genade.

Enthousiast publiek
Iedere ochtend begonnen we met aardappelen schillen, daarna was er een tijd van muziek en dans en daarna ontbijt. Iedere ochtend konden de gasten kiezen welke lezing/workshop ze wilden volgen. Wij hebben op drie verschillende dagen les gegeven over de volgende thema's: Gods wil en Zijn plan voor je leven, relatie met de Heilige Geest en nieuw leven, oude gewoontes. We kregen ontzetten veel dankbare en enthousiaste reacties op ons eenvoudige, praktische onderwijs.
Gebedsbediening

's Middags was er tijd voor sport, spel en creativiteit. 's Avonds was er ook steeds een ander programma, maar altijd veel muziek en dansen. De hele dag door, tot 's avonds heel laat, hadden we de gelegenheid om te bidden met mensen en te luisteren naar hun verhalen en vragen.

Groeten uit het vrouwenhuis
In gebed kregen we heel veel woorden van kennis, wijsheid en profetie voor hen, het was geweldig! Als je ziet hoe mensen daardoor bemoedigd en opgebouwd worden, dan weet je gewoon: dit is de bedoeling. Dit wil de Heilige Geest doen door mensen heen!

We hadden gelukkig ook de gelegenheid om samen met Sergey Romanenko het vrouwenhuis te bezoeken dat mede dankzij Traveling Light in 2014 aangekocht kon worden. 

Groeten uit het mannenhuis
We kregen ook een rondleiding door het mannenhuis, waar druk verbouwd wordt (ook dankzij jullie giften).

We bezochten later nog een klein Joods museum en het Karmelietenklooster in Berdichev.

Boeken uitdelen
Onze vrienden Henk & Adrie Swijnenburg waren in diezelfde tijd ook in Oekraine (met hun auto) en zij brachten een grote doos boeken (Russische editie van Marja's boek Grace of Giving) naar het kamp.

We hebben heel veel boeken uit mogen delen. Inmiddels hebben we via FB en email al veel dankbare berichtjes ontvangen van mensen met wie we hebben gebeden of die het boek aan het lezen zijn.

Wedergeboorte vieren!
De dankbaarheid die we heel de week hebben ervaren is echt hartverwarmend. Het is vrucht van de investeringen die we samen met jullie maken. Zonder jullie giften en gebeden zou Traveling Light niet kunnen bestaan.

De man naast Marja (op de foto hiernaast) ging in op Jan's uitnodiging om zijn leven aan Jezus te geven. Met die beslissing stapte hij uit een leven van verslaving, dakloosheid, criminaliteit en hopeloosheid. Al was de hele reis alleen voor hem geweest, dan was het zeer de moeite waard!

Lieve mensen, we zijn heel blij dat we GOED nieuws uit Oekraine mogen delen. Levens veranderen, de gemeente groeit, mensen hebben hoop voor hun land. Onze bemoediging en gebeden zijn van vitaal belang!

[Klik op de foto's voor een vergroting]

Giften zijn ALTIJD van harte welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

PS:
- De stand voor project uitbreiding vrouwenhuis Wit Rusland is bijna 5,000 euro!
- Het volgende project is voor Teen Challenge in Croatië
- Daarnaast vragen we binnenkort ook aandacht voor een trip van Brian Slater uit Israel.

3 opmerkingen:

http://creativeworship-workshop.blogspot.nl/ zei

Wow! geweldig mooi om te lezen en te zien wat Hij doet....

Anoniem zei

Wat een gezegende reis, Marja! gr Bo

Traveling Light zei

Dank jullie wel dames, fijn dat jullie meelezen!