Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 2 juni 2017

Europa-reis mei 2017 (4)

Lunchtijd in het mannencentrum
Vanuit Sered, Slowakije is het ongeveer 7 uur rijden naar het mannencentrum van Teen Challenge in Nova Vas, Slovenië. De tijd die we met elkaar in de auto doorbrengen bouwt ons geestelijk op voor alle bezoekjes. We bidden en zingen met elkaar, luisteren naar preken (yeah!) en bespreken principes uit de Bijbel. Tsja, dan vliegt de tijd :)

We worden hartelijk verwelkomd in het mannencentrum, zowel door werkers en vrijwilligers als de mannen die momenteel in het programma zitten. Er wonen momenteel meer dan 20 mannen in het huis. We eten in twee groepen omdat de keuken te klein is.

Andreas in nu in re-entry en is chef werkplaats
Ze blijven meestal een jaar of langer en daarna kunnen ze door-schuiven naar het nieuwe 're-entry home' zoals dat heet. Ze wonen dan zelfstandig en krijgen hulp bij het zoeken naar werk, maar nog wel binnen de veiligheid van het nabij gelegen Teen Challenge centrum. Zo worden ze langzaam voorbereid op reintegratie in de maatschappij.

Andreas is zo'n jongen die nu in re-entry woont. Hij zorgt voor de machines en apparaten. Weten jullie nog dat het begon met 1 kettingzaag? Nu hebben ze er zes! We nemen ook een kijkje op een groot stuk land waar geiten en varkens worden gehouden door de mannen van het programma.

Voor de deur van de nieuwe kerk
Daarna bezoeken we de nieuwe kerk die onlangs door directors Matjaz & Magdalena Horjak in het nabijgelegen Koper werd geplant. Het is geweldig om te zien hoe het werk onder de verslaafden en daklozen vruchten afwerpt. Fijn dat we met elkaar kunnen investeren in mensenlevens.

We slapen in een bed-n-breakfast met een prachtig uitzicht over de bergen en de zee. De volgende dag rijden we verder naar Rimini, Italië waar we deelnemen aan de jaarlijkse Europa Teen Challenge conferentie

Russische editie voor de Oekraine
Ieder jaar is dat een mooie gelegenheid om de werkers en gasten van de Europese centra te spreken. Zo blijven we ook op de hoogte van de ontwikkelingen en uiteraard ontvangen we veel nieuwe aanvragen voor projectondersteuning. We hebben ook veel Russische edities van Marja's boek 'Grace of Giving' kunnen uitreiken.

  • We hebben inmiddels 3.000 euro (!) kunnen overmaken voor het zomerkamp in de Oekraine.
  • We hebben 800 euro overgemaakt naar Guus Peters voor de Tagalog Bijbels.
  • We hebben 5.500 euro kunnen schenken aan project Bijbels & koeien in Eurasia.
  • De opbrengst van Twinkeltje over mei was 1.000 euro en dat gaat naar Teen Challenge, Albanië.

Body guards bij onze boekentafel :)
HARTELIJK DANK voor jullie vrijgevigheid.

PS: Opkomende projecten zijn de verhuizing van The Brigde in Tetovo, Macedonië, uitbreiding van het vrouwenhuis in Baranovichi, Wit-Rusland en het werk onder Roma christenen in Bulgarije. Hou deze blog in de gaten!

Giften (groot & klein) voor de diverse projecten zijn altijd welkom! Rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: