Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 23 mei 2017

Europa-reis mei 2017 (3)

'Eens was ik blind, nu kan ik zien...'
Van Winiarczykowka in Polen naar het Teen Challenge centrum in Sered, Slowakije is een prachtige rit door bergachtig landschap. We hebben er echt van genoten.

Bibliotheek in de 'chapel'
Het mannenhuis in Sered biedt plaats aan zo'n 15-20 mannen die kampen met verslavings- of andere levensbedreigende problemen. We waren een beetje laat voor de lunch, maar kregen toch een groot bord soep voorgeschoteld en eigen gemaakte apfelstrudel.... hoe heerlijk!

De mannen die in het programma zitten zorgen voor het eten, de tuin, de schoonmaak, de beesten en alle andere dagelijkse bezigheden. Zo leren ze hun talenten ten goede te gebruiken.

Jan bracht 's middags een bemoedigende boodschap in de David Wilkerson Memorial Chapel (waarvan wij de bouw gesponsord hebben). We zongen een paar liedjes onder begeleiding van twee mannen uit het programma, het klonk hemels, wat konden die gasten zingen zeg! Na de dienst zijn we nog even in het torentje geklommen waar nu een bibliotheek gevestigd is.

Director Stanislav Kunak overhandigde ons de Slovaakse editie van het boek 'Het kruis in de asfaltjungle'. Wat mooi om te zien dat achter in het boek Stichting Traveling Light bedankt wordt voor de hulp om dit boek uit te geven. 

Vertroosting brengen
De opbrengst in Twinkeltje van januari jl. kwam onder andere ten goede aan het uitgeven van dit boek. Dit verhaal verandert nog steeds mensenlevens, wereldwijd!

We hadden gelegenheid om te bidden met de moeder van Milan, die jarenlang bij Teen Challenge betrokken was en vorig jaar plotseling overleed. Ze mist haar zoon enorm en was erg verdrietig. Ze had een foto in haar tas van Milan met ons, gemaakt tijdens een vorig bezoek.

Vroege vogels
Tijdens het avondeten in een lokaal restuarant maakten we nader kennis met Zuzana, die mijn boek Grace of Giving in het Slovaaks gaat vertalen (!). En ook met een zakenman die meer evangelische boeken wil uitgeven in de Slovaakse taal en dit project zal oppakken. Ja, netwerken, dat doen we ook.

We sliepen in het huis van Milan's zus en hebben die avond heel persoonlijk kunnen bidden voor twee huisgenotes. Ook tijdens het ontbijt was het al een drukte van belang. Pastor Lubor & Danielle van de evangelische kerk in Galanta kwamen langs en ook hen hebben wij hartelijk mogen bemoedigen in persoonlijk gebed... vandaar al die lachende gezichten!

Op naar Slovenië!

PS: Klik op de foto's voor een vergroting

Giften (groot & klein) voor de diverse projecten zijn altijd welkom! Rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: