Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 16 mei 2017

Europa-reis mei 2017 (2)

Winiarczykowka opvangcentrum
Op naar Polen ja! Daarvoor moesten we vanuit Potsdam wel zo'n 700 km rijden. We hadden beloofd een bezoekje te brengen aan Teen Challenge Winiarczykowka.

We hebben op deze blog al vele malen over dit opvangcentrum geschreven. Het is een voormalige grenspost waar nu dakloze ouderen een veilige en warme plek wordt geboden. Er wordt momenteel aan meer dan 20 mannen onderdak gegeven.

Bijpraten en bidden
We werden heel hartelijk ontvangen, vier mannen hadden zelfs hun (stapel)bedden afgstaan zodat wij konden slapen! Janusz en Bogusia Gornicki hadden heerlijk voor ons gekookt en met hulp van Kaja (onze tolk) konden we luisteren naar hun wensen, dromen en ideeën, bijpraten over van alles en nog wat en uiteraard ook heel persoonlijk voor hen bidden.

De dankbaarheid naar Traveling Light toe, voor alle keren dat we hebben kunnen helpen met een gift, is heel groot. We konden hen ook deze keer blij maken met de mededeling dat de maand april in Twinkelje bijna 1.300 euro op heeft bracht, een bedrag dat volledig naar het werk in Winiarczykowka gaat.

Samen bidden geeft kracht!
Ze hadden al een waslijst met dingen die ze van dat geld willen doen, onder andere het aanschaffen van een paar nieuwe banken en het inrichten van een garderobe voor alle werkkleding en -schoenen.

De volgende dag sprak Jan tijdens de ochtenddienst (chapel) en hadden we de gelegenheid om met bijna iedereen te bidden, veelal ook voor herstel van lichamelijke aandoeningen. Op de foto zie je Jim & Lynda in actie.

Mooie voorraadruimte
Via mensen uit de Hoeksteen gemeente in Etten-Leur kregen we leesbrillen mee om weg te geven en dozen met groentezaden. met die spullen waren ze in zuid Polen ontzettend blij! Hartelijk dank daarvoor.

We kregen nog een rondleiding door het huis, de moestuin, de nieuwe kas en de plek waar de nieuwe zuiveringsinstallatie is geplaatst. We bekeken de nieuw ingerichte voorraadruimte, de rekken konden ook worden aangeschaft dankzij giften van Traveling Light.

Chapel
Zo'n bezoek (ook al was het maar kort) is een bemoediging voor de werkers, de vrijwilligers (stagiaire en tolk) én de mannen die er wonen, er komt maar zelden bezoek uit het buitenland. Het is zeker ook een bemoediging voor onszelf.

Wat mooi om te zien dat alle giften zo goed worden besteed. Dat geven we graag aan jullie door.

Op naar Slovakije!

PS: Klik op de foto's voor een vergroting

Giften (groot & klein) voor de diverse projecten zijn altijd welkom! Rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: