Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 7 april 2017

Fondsen ingezet in Comunita Brezzano, Italië

Cement maken
Het is zo leuk om al die dankbare berichten en mailtjes te krijgen van mensen die we steunen. Uiteraard willen we daarvan zoveel mogelijk met jullie delen. Giften goed besteed, daar worden we tenslotte allemaal blij van!

Het dak wordt helemaal gestript
Ongeveer een jaar geleden brachten we project reparatie Casa Nuova in Italië onder jullie aandacht. Het oude Toscaanse huis is onderdeel van Comunita Brezzano, een christelijke therapeutische woongemeenschap waar mensen met ernstige psychische of verslavingsproblemen ruimte krijgen om tot rust te komen en God beter te leren kennen.

Een gedeelte van het dak van het mannenhuis was aan vervanging toe. Traveling Light heeft uiteindelijk een gift van 4,000 euro kunnen schenken, een goed begin van de 20,000 euro die nodig was voor de hele klus. Het heeft vervolgens nog bijna een jaar geduurd eer alle gemeentelijke vergunningen en papieren binnen waren. Maar goed.... inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. Maria Meier, die de scepter zwaait in Comunita Brezzano, schrijft: 

Plaatsing nieuwe zonnepanelen
"We willen jullie nogmaals heel hartelijk danken, want mede dankzij jullie gift kunnen we eindelijk met onze professionele aannemer Massimo d'Aquila aan het dak beginnen. We ontvingen de vergunning van Comune di Montieri (hoera). Iedereen is blij en we gaan weer verder vooruit. We zijn ook blij dat er drie mannen in therapie zijn, met Boris erbij is Casa Nuova aardig vol!"

Tijdens de werkweek in Italië die wij afgelopen zomer voor de 3e keer organiseerden, hebben we oude zonnepanelen van een van de daken verwijderd. Daar worden nu ook nieuwe panelen aangebracht.

We denken eraan om eind augustus weer zo'n week te organiseren, en wel van 28 augustus - 4 september. Heb je zin om mee te gaan, laat het ons dan even weten. Die werkweken zijn levensveranderd!


PS: Giften voor ons huidige project Bijbels en koeien zijn nog steeds van harte welkom op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van KOEIEN. We hebben bijna 4,000 euro binnen!
Het volgende project is de sponsoring van het zomerkamp in de Oekraine.

Geen opmerkingen: