Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 21 maart 2017

Groeten uit Wit Rusland

Anderhalf jaar geleden brachten wij een bezoek aan diverse rehabilitatie- en opvangcentra van Teen Challenge in Wit Rusland.  Миссия «Возвращение» is de naam die daar voor het rehabilitatiewerk wordt gebruikt, ofwel 'Mission Return'.

Eén van die centra bevindt zich in een oude kleuterschool die al zeventien jaar leegstond. Er is ontzettend hard gewerkt om het gebouw bewoonbaar en leefbaar te maken voor diverse groepen. Er is een opvang voor daklozen, een rehabilitatieprogramma voor mannen en een crisisopvang voor vrouwen. Dankzij een gift van Traveling Light kon (gefaseerd) een professionele keuken worden geplaatst (tegelwanden en -vloeren, kasten en alle apparatuur).

We ontvingen een lange email en foto's van de director, hij schrijft onder andere:

"We maken maaltijden klaar in de keuken met onze nieuwe apparatuur! God heeft ons niet alleen gezegend met apparatuur, maar ook met werkers. De Heer sprak tot een oudere zuster (die een gepensioneerd kok is) uit onze kerk dat ze naar het centrum moest gaan om drie jaar lang ontbijt klaar te maken. Met haar kwamen nog meer vrouwen die wilden helpen met koken en bakken, allemaal als vrijwilligsters!

Sinds het centrum open is hebben al meer dan vierhonderd mensen aangeklopt voor hulp. Velen van hen verslaafd, in slechte gezondheid, zonder papieren, zonder werk en vaak invalide. We hebben hen allemaal voedsel, maar ook het Brood des Levens, kunnen geven! 

In januari 2016 begonnen we ook met opvangen en herbergen van vrouwen. Het is overweldigend om te zien hoeveel er soms binnenkomen, soms slapen ze in de gangen en op de vloer van de slaapkamers, we hebben bedden te weinig. Maar we kunnen ze allemaal te eten geven. Wij danken God voor iedereen die hieraan mee heeft geholpen."

Fondsen werven, verdelen, maar ook laten weten hoe het verder gaat... Wij geloven dat dat goed rentmeesterschap is. We zullen zo goed mogelijk proberen jullie op de hoogte te houden van de vervolgtrajecten.

We zijn zeker ook verheugd dat we de Russische editie van Marja's boek Grace of Giving binnenkort kunnen aanbieden aan onze vrienden in Wit Rusland. Een boek om uit te delen. Een boek met een mooie, indringende boodschap over vrijgevigheid die het hart van de mannen en vrouwen in het centrum zeker zal raken. Wij geloven dat het kan... "Ga de wereld in en maak alle volken tot Mijn discipelen..." De boeken zijn daartoe ook een mooi stukje gereedschap!

PS: Giften voor ons actuele Project bijbels & koeien zijn nog steeds van harte welkom op rek. nr. NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend).

2 opmerkingen:

Yvonne zei

Geweldig, Marja.

Traveling Light zei

Mooi he Yvonne, ze doen echt geweldig goed werk!