Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 27 januari 2017

Bezoek aan Teen Challenge in Kopenhagen

Allan & Pernilla
Afgelopen weekend waren wij (Jan en Marja) op uitnodiging bij Teen Challenge in Kopenhagen, Denemarken. In september 2016 vierde Teen Challenge in Denemarken haar veertig-jarige bestaan.

Er is een rehabilitatiecentrum (Betesda) in Jutland, waar mannen en vrouwen met verslavingsproblemen terecht kunnen. Daarnaast zijn er diverse koffiehuizen en straatevangelisatieprojecten over het land verspreid.

Denemarken is, net als Nederland, een rijk westers land, maar dat wil niet zeggen dat er geen problemen zijn. In Kopenhagen hebben wij kennis gemaakt met een groeiend aantal daklozen, verslaafden, prostituees, vluchtelingen en ontheemden. Wat een leed op straat...

Straatwerk in Kopenhagen
Allan & Pernilla Frederiksen werken voor Teen Challenge en doen dat samen met een enthousiast team vrijwilligers. Pernilla beheert de 2e-hands winkel Cirkelines Æske, een goed lopende zaak in kinderkleding waarvan de inkomsten naar het rehabilitatiecentrum gaan, maar ook naar Teen Challenge centra in andere landen. Geven maakt rijk!

Allan gaat een aantal malen per week met studenten en vrijwilligers de straat op met koffie en sandwiches voor de daklozen en verslaafden en probeert op die manier met hen in gesprek te komen. Vaak worden uitnodigingen uitgedeeld om eens in koffiehuis Klippen te komen kijken. Daar kunnen zij ook een aantal malen per week terecht om op te warmen, te eten en een kopje koffie te drinken.

Na het eten worden in Klippen een paar liederen gezongen en kort het Woord van God gedeeld. In de loop van de jaren zijn er gelukkig velen geweest die uiteindelijk het besluit hebben genomen om zich aan te melden bij het rehabilitaitecentrum, waar zij hoop voor een nieuw leven hebben ontvangen en de liefde van God hebben leren kennen.
Bemoedigend woord in Kontakt Center Klippen

Het is niet alleen financiële steun die Traveling Light biedt, maar zeker ook geestelijke bemoediging. Dat wil zeggen dat wij op bezoek komen met een bemoedigende boodschap, dat wij bidden met mensen en luisteren naar hun verhalen. 

Wij waren onder andere te gast bij het jaarlijkse vrijwilligersfeest waar Jan zijn getuigenis mocht delen. We hebben een bemoedigende boodschap kunnen delen met de vrijwilligers van Klippen. Jan is met Allan de straat op geweest en maandagavond waren we te gast in het koffiehuis waar we in gesprek zijn gegaan met bezoekers en ook konden bidden met hen.

Skate project Be Free in Roskilde
Jan sprak over Johannes 3:17: God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden... en zoals de vader Hem zond, zendt Hij ook ons. Wat mooi om te zien dat ook in de donkerste straatjes van Kopenhagen God's liefde bekend wordt gemaakt.

We bezochten ook nog een skate park voor jongeren in Roskilde. Teen Challenge heeft een ontmoetingskeet op dat terrein waar wekelijks zo'n 60 jongelui naartoe komen om te chillen. Be Free is een fascinerend project!

Wij geloven dat God Europa niet heeft vergeten. Wij zien Zijn hart aan het werk door mensen heen, in alle landen, steden en buurten. We kunnen daar allemaal een steentje aan bijdragen. Giften zijn daarom altijd welkom op bankrekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light. Dankzij de rechtstreekse contacten die wij hebben, kunnen we er ook voor zorgen dat het geld echt goed terecht komt.

Project  Kruis in de asfaltjungle in Albanië staat nog open, er is al bijna 3,000 euro binnen.
Weissensee actie 2017 voor het vrouwenhuis van Teen Challenge in Batumi, Georgië is ook in volle gang, er is al ruim 4,000 euro toegezegd.

Geen opmerkingen: