Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 7 januari 2017

Weissensee actie 2017

Of er deze winter in Nederland geschaatst gaat worden, weten we niet. Maar wat we wel weten is dat er duizenden Nederlanders naar Oostenrijk zullen afreizen waar eind januari voor de 29e keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee wordt georganiseerd.

Het Traveling Light schaatsteam zal uiteraard ook weer van de partij zijn.

Krijn Donk & Henk Swijnenburg
Krijn Donk (Papendrecht) en Henk Swijnenburg (Bleskensgraaf) zijn van plan de 200 km te gaan schaatsen hoog in de Oostenrijkse bergen. En wie zal het zeggen... misschien worden er persoonlijke records gebroken.

Maar wat nog belangrijker is, de heren willen met hun extreem sportieve actie geld inzamelen voor de afbouw van een nieuw vrouwenhuis van Teen Challenge in Batumi, Georgië. Het huis wordt een opvang- en rehabilitatiecentrum op Bijbelse grondslag voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel en/of verslavingsproblemen hebben.

Vrouwenopvanghuis in aanbouw
Er is ongeveer 4,000 euro nodig om het gebouw rondom te voorzien van ramen en deuren! Wij zijn een aantal maanden geleden op bezoek geweest. Er werd toen hard gewerkt om het dak voor de winter af te krijgen.

De bouw van het vrouwenhuis is een idee en initiatief van Doug & Anna Boyle die al jaren als zendelingen in Kazachstan en Georgië werkzaam zijn. De bouwwerkzaamheden worden trouwens uitgevoerd door staf en studenten van het Teen Challenge rehabilitatiecentrum in de hoofdstad Tbilisi.

Jullie kunnen de schaatsers als team of individueel sponsoren:
  • met een bedrag per kilometer,
  • met een bedrag voor het halen van de finish,
  • met een algemeen bedrag, of
  • met een eigen idee (bijv. voor het verbeteren van de tijd van vorig jaar...)
Als je hen wilt sponsoren stuur dan een mail met een opgave van het bedrag dat je wilt geven naar krijncora@kpnmail.nl.

Kuanysh & Madina Akkuzov
Direct een gift overmaken kan natuurlijk ook. Bankrekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van: WEISSENSEE (giften zijn belastingaftrekbaar en gaan volledig naar het beoogde project).

We hebben goed contact met Kuanysh & Madina Akkuzov, de directors van Teen Challenge in Georgië. Zij houden ons steeds op de hoogte van de ontwikkelingen en noden. Voor het werk onder drugs- en alcoholverslaafden, daklozen en prostituees zijn zij afhankelijk van giften.

Het zou heel mooi zijn als het vrouwenhuis zo snel mogelijk geopend kan worden, want de nood is groot. Helpen jullie mee om Gods liefde aan deze gebroken vrouwen bekend te maken?

Klik HIER voor Weissensee acties in voorgaande jaren.

Geen opmerkingen: