Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 30 juni 2016

Nieuws + gebedspunten

Er is dagelijks helaas een overvloed aan slecht nieuws uit allerlei landen. Wij brengen graag GOED nieuws uit de natiën van Europa. Slecht nieuws word opgedrongen, goed nieuws moet je zoeken. In Psalm 72:19 staat: "Laat de aarde vol zijn met Zijn aanwezigheid. Ja , laat het zo zijn!'

Vorige week waren we te gast op de jaarlijkse Roma conferentie in Macedonië. Geestelijk leiders uit Roma gemeenschappen in verschillende landen (o.a. Bulgarije en Servië) kwamen bij elkaar voor bezinning, ontmoeting en onderwijs. Voor ons een unieke gelegenheid om meer te leren over de Roma cultuur en over de specifieke dingen die er spelen als zij Christen worden.

Miki & Suzanna
Pastor Radko en Nevin Kratsov deelden praktische lessen over leiderschap en huwelijk. Miki & Suzanna Kamberovic zorgden weer voor gepassioneerde muziek! We verbleven deze keer aan het Ohrid meer in het zuiden van Macedonië, een heerlijk relaxte plek voor goede gesprekken.

Het is een enorme bemoediging voor ons om te zien en horen hoe God werkt onder de Roma's.

God maakt vrij!
Twee weken geleden werd ook weer de jaarlijkse čuvar brata svoga conferentie (My Brother's Keeper) gehouden, ditmaal in Slovenië. Wij mochten daar namens Traveling Light al voor de zesde keer aanwezig zijn.

Meer dan 420 mannen uit diverse Balkan landen (allemaal voormalig Joegoslavië) kwamen bij elkaar voor ontmoeting, gebed, vergeving en verzoening.

Geweldig wat daar gebeurt! Misschien komen zulke dingen niet in de krant, maar wij zijn er van overtuigd dat het omvangrijke geestelijke gebeurtenissen zijn.

Teen Challenge Slovenië
Jan en Jim brachten daarna nog een bezoek aan het Teen Challenge rehabilitatiecentrum in Nova Vas. Het centrum zit steeds vol en inmiddels wordt gezocht naar een grotere lokatie.

Op 28 september komt Nick Vujicic trouwens naar Slovenië voor een grote campagne tegen pesten. Het ministerie van Onderwijs heeft toestemming gegeven om het event LIVE uit te zenden in alle scholen! Het komt ook live op de nationale tv. Dat is heel bijzonder omdat Nick een duidelijke Bijbelse boodschap brengt.

Pastor Steve Telzerow uit Ljubljana wees ons op  een crowdfundingsactie waarmee geld opgehaald moet worden om alles te organiseren. Bekijk het mooie filmpje maar eens. Investeren in de toekomst van Europese landen, maar dan wel vanuit het evangelie. Wie wil dat nou niet? Het zien van al die veranderde levens geeft enorm veel MOED.

Zomerkamp Berdychiv
Verder hebben we een mooi bedrag van 2.000 euro over kunnen maken voor het zomerkamp in de Oekraine dat volgende week zal worden gehouden. Hartelijk dank voor al jullie giften.

En in ons eigen dorp haalde Teus Donk meer dan 800 euro op met zijn sportieve actie ten bate van 't Winkeltje. We kunnen shoppers zeker een jaar lang koffie, thee en iets lekkers aanbieden! De winkel zal na de vakantie geopend worden. Daarover later meer.

Fijne vakantie allemaal!

Geen opmerkingen: