Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 19 mei 2016

Bezoek aan Teen Challenge Albanië

Jan & Gesi (Orges) in Tirana
Eerder deze maand was Jan op bezoek bij Orges & Blerina Hysenaj in Tirana. Zij hebben onlangs een Teen Challenge koffiehuis geopend. Jan ging met Orges mee de straat op...

Orges heeft een hart voor de hopeloze verslaafden en hij spreekt ze regelmatig aan op straat. Zo ontstaan er goede contacten en regelmatig nodigt hij mannen uit om naar de kerk te komen of, als ze die drempel te hoog vinden, naar het koffiehuis...

Buiten bij het koffiehuis
Het koffiehuis is een mooie ruimte voor ontmoeting en verdere gesprekken. Het is bijzonder om te zien hoe hopelozen weer hoop krijgen als ze gaan beseffen dat er een ander leven mogelijk is. Albanië is een van de armste landen in Europa met een lange geschiedenis van Communisme en Atheisme. Meer dan 60% van de mensen is Moslim.

Ze wilden best op de foto met Jan :)
Albanië is overigens een prachtig land. Jan en Orges zijn fietsend door de straten van Tirana gegaan, een mooie manier om alles te zien! Drie mannen die ze op straat aanspraken, kwamen naar de kerk en later naar het koffiehuis. Een van hen besloot zijn leven aan Jezus te geven, een overwinning op de duisternis. Bid voor hem.

Jan verbleef trouwens in een gasthuis van Hoop voor Albanië, een organisatie die haar wortels ook in Papendrecht heeft :) Hij werd daar heel goed en liefdevol verzorgd door een Nederlands echtpaar: Koos & Dinie. 

Prachtig landschap
Orges heeft hoop voor degenen die verslaafd zijn. Eén man, één begin. Wij willen hem daar graag in bemoedigen en ondersteunen. Er is geld nodig voor de huur van het koffiehuis (250 euro per maand), voor een koffiezetapparaat en een keukentje, voor evangelisatiematerialen, muziek, films... noem maar op.

Heb jij ook hoop voor een land waar velen nog nooit van de liefde van God hebben gehoord? Help dan mee en maak je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light en vergeet niet te vermelden ALBANIE. Laat je licht schijnen!

Geen opmerkingen: