Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 27 februari 2016

Project reparatie Casa Nuova, Italië

Casa Nuova
Enkele maanden geleden kregen we een verzoek voor financiële steun binnen van Maria Meier. Zij runt de scepter in Comunita Brezzano, een christelijke therapeutische woongemeenschap in Toscane, Italië.

De woongemeenschap bestaat uit drie huizen waar Maria mensen met ernstige psychische of verslavingsproblemen ruimte biedt om tot rust te komen, God te leren kennen en een andere kijk op het leven te krijgen.

Wij zijn regelmatig bij haar op bezoek geweest en hebben ook twee keer een werkweek georganiseerd waarin we met sterke mannen hebben geholpen om hout te hakken voor de winter. We willen eind augustus trouwens weer zo'n week organiseren.

Ontmoeting met Maria afgelopen december
De huizen zijn prachtige, klassieke Toscaanse landhuizen, die overigens veel onderhoud vergen. Eén van de huizen, Casa Nuova, kampt met een lekkage. Het is nodig om een gedeelte van het dak te vervangen.

Comunita Brezzano is een stichting die grotendeels kan bestaan dankzij giften. Er is ook inkomen door de verkoop van jam, olijven en fruit en voor de gasten ontvangt Maria ook wel een budget van de overheid (een soort persoonsgebonden budget zeg maar).

Bovenste laag pannen moet worden vervangen
Wij dragen het werk van Maria Meier een warm hart toe. Zij draagt persoonlijk zorg voor de noden van andere mensen en nodigt hen die vermoeid en belast zijn uit om rust te zoeken bij Jezus.

Het wonen en werken in de vrije natuur is een welkome en gezonde afwisseling van het hectische leven in een stad. Maria ontvangt mensen uit o.a. Duitsland, Israel, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

Als je een hart hebt voor dit soort werk, maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light en vergeet niet te vermelden BREZZANO.

Geen opmerkingen: