Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 2 januari 2016

Weissensee actie 2016

De grootste, spannendste en meest sportieve actie van het jaar komt er weer aan!  Eind deze maand wordt voor de 28e keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee georganiseerd.

Dat betekent 200 km schaatsen in de Oostenrijkse kou en sneeuw. De grote vraag ieder jaar is natuurlijk: zullen er persoonlijke records worden gebroken?

Het Traveling Light schaatsteam groeit gestaag: dit jaar zijn er drie sportievelingen die gaan schaatsen voor een van onze projecten: Krijn Donk (Papendrecht), Henk Swijnenburg (Bleskensgraaf) en Henk Vlot (Oud Alblas).

De heren willen met hun extreem sportieve actie geld inzamelen voor een programma van Teen Challenge, namelijk een jongenshuis (geopend in 1997) in Kazachstan. [Het westelijke deel van dit land wordt bij Europa gerekend, het oostelijke deel bij Azië. Het land is een grensgebied tussen twee continenten]

Bolat & Elmira en hun dochtertjes
De dagelijkse leiding van het huis is in handen van Bolat & Elmira Baitakov. Er wonen momenteel negen jongens in de leeftijd van 10-18 jaar in het opvanghuis. Zij komen vaak uit moeilijke thuissituaties (misbruik, verslavingen, verlating en verwaarlozing) of ze hebben helemaal geen ouders meer.

Wij hebben contact met werkers Maxim & Jenya Buzinovskiye (links op de groepsfoto) omdat zij Engels spreken en schrijven.

Jongenshuis in Almaty, Teen Challenge Kazachstan
De jongens hebben er een veilige plaats, ze kunnen naar school, ze krijgen eten, kleding en een warm bed en horen (vaak voor het eerst) over Jezus. Het christelijk programma krijgt geen overheidssubsidie en is dus afhankelijk van giften.

Er is dringend behoefte aan het bouwen en installeren van een keuken. Voor algemeen gebruik en voor de kooklessen die de jongens krijgen! Tot op heden gebeurt dat in een ruimte waar nauwelijks faciliteiten zijn, waar het dak lekt, geen koelkast is en de ramen en deuren slecht sluiten. Er is echt wel een grondige renovatie nodig.
Groepsfoto afgelopen kerst

Jullie kunnen de schaatsers als team of individueel sponsoren:
  • met een bedrag per kilometer,
  • met een bedrag voor het halen van de finish,
  • met een algemeen bedrag, of
  • met een eigen idee (bijv. voor het verbeteren van de tijd van vorig jaar...)
Als je hen wilt sponsoren stuur dan een mail met een opgave van het bedrag dat je wilt geven naar krijncora@kpnmail.nl.

Direct een gift overmaken kan natuurlijk ook. Bankrekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van: WEISSENSEE (giften zijn belastingaftrekbaar en gaan volledig naar het beoogde project).

Klik HIER voor Weissensee acties in voorgaande jaren.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Leuk idee en succes ermee, ik duim voor jullie.

Traveling Light zei

het wordt weer heel spannend Walter, vorig jaar hebben we 6000 euro opgehaald voor een project in Moldavië