Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zondag 27 december 2015

Mensen, mensen, mensen....

Ga de wereld in....
We hebben het op deze blog vaak over projecten en programma's, maar uiteindelijk gaat het altijd over mensen. De mensen achter de projecten. De mensen in de programma's. De mensen van de initiatieven en ideeën. De mensen die we willen bemoedigen.

We proberen zo veel mogelijk om goede relaties met hen op te bouwen... wat dat betreft is elk project het begin of de voortzetting van een vriendschap!

Met Miki & Suzana Kamberovic
Soms hoeven we als bestuur niet zo ver te reizen om die relaties te onderhouden, soms ontmoeten we elkaar gewoon op Hollandse bodem :) In de afgelopen maanden gebeurde dat meerdere malen...

In oktober hadden we een inspirerende ontmoeting met Miki & Suzana Kamberovic uit Servië. Zij zijn de leiders van een Roma kerk en school. We hebben bijgepraat, ideeën gedeeld, met elkaar gebeden en afgesproken hen te helpen met een winterproject. Een gedeelte van de opbrengst van de winterfair is gebruikt voor de aanschaf van een kachel in de kinderclub.

Met Boris & Jelena Strbac
Een paar weken later hadden we een gezellige ontmoeting met Boris & Jelena Strbac, ook uit Servië. Zij zijn de oprichters van Stichting Restart, een organisatie die zich inzet om verslaafden en daklozen te bereiken. Ze waren voor een conferentie in Nederland, met hun mooie Citroën die ze dankzij Traveling Light konden aanschaffen.

We vroegen naar hun grootste vreugde, hun grootste frustratie en hun grootste uitdaging. Een prachtig gesprek leverde dat op. We hebben met elkaar in de Citroën gebeden!!

Met Janet van Boxtel
Ook Janet van Boxtel (stichting Embrace) uit Hongarije was even in Nederland. We ontmoetten haar tijdens een diapresentatie in Wemeldinge. Ze vertelde over het werk onder de daklozen en armen in Hongarije en ook over de onverwacht moeilijke, maar ook mooie contacten met vluchtelingen.

We hebben met elkaar gebeden, gelachen en gepraat. We konden zien dat het bezoek aan Nederlandse vrienden en supporters Janet bemoedigde. Op 23 december hebben zij in Hongarije een maaltijd georganiseerd voor 300 daklozen. Een heel bijzonder evenement!

met Maria Meier
Vorige week reden we naar Aken (nou ja, dat is bijna Nederland) voor een ontmoeting met Maria Meier van Comunita Brezzano in Italië. Maria kennen we inmiddels al jaren, zij leidt een therapeutische woongemeenschap in Toscane. We zijn er ook twee keer op werkweek geweest met een groep jongeren.

Begin 2016 zien jullie Maria weer op deze blog, want er is geld nodig voor een grote reparatie aan het dak van een van de oude huizen.

Mensen ontmoeten, mensen inspireren en bemoedigen... misschien wel de belangrijkste aspecten van het werk van Stichting Traveling Light, meer nog dan het geld dat we via fondsenwerving binnen proberen te halen.

Kleinschalige initiatieven (lees: goede doelen) zijn er genoeg in Europa, maar vaak voelen de mensen erachter zich van tijd tot tijd alleen staan in de strijd. Juist daarom proberen wij, naast financiële steun, ook te investeren in vriendschappen.

[Klik op de foto's voor vergrotingen.]


2 opmerkingen:

Jedidja zei

Ja, ik denk dat mensen ontmoeten belangrijk is in jullie werk. Gods Zegen. En nog bedankt voor jullie kaart!

Traveling Light zei

Graag gedaan hoor, we vinden het ook nog steeds leuk om 'echte' post te sturen!