Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 25 januari 2016

Projectnieuws en dankbaarheid

Aankomst op de Weissensee
Dinsdag 26 januari 2016 is het zover, dan zal schaatsteam Traveling Light in alle vroegte aan de 200 km lange alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk beginnen.

De giften stromen binnen, er is al meer dan 3,500 euro toegezegd als de heren de tocht uitrijden! Bij verbetering van persoonlijke records kan dat bedrag wel oplopen tot meer dan 4,000 euro. Dat wordt dus heel spannend.

De volledige opbrengst van deze actie komt ten goede aan de bouw en installatie van een keuken in het jongenshuis van Teen Challenge in Kazachstan.

Via de webcam op www.weissensee.nl kun je de schaatsers volgen. De startnummers zijn als volgt: 5005 Henk Swijnenburg, 5369 Henk Vlot en 5393 Krijn Donk.

Nieuwe grasmaaier voor Teen Challenge Servië
Vorige week stuurde Sasa Ivanovic, de director van het Teen Challenge rehabilitatieprogramma in Servië, ons foto's van de nieuwe tractor grasmaaier die ze hebben aan kunnen schaffen dankzij jullie giften.

Hartelijk dank namens Teen Challenge Servië
Sasa schrijft: "Zoals jullie kunnen zien op de foto's ziet de maaier er echt geweldig uit. Real, good stuff! Ik wil jullie, Traveling Light en al de mensen die aan dit project hebben gegeven van harte bedanken namens de studenten, de staf en zeker ook namens Svetlana en mij persoonlijk!"

In December is havenevangelist Guus Peters weer op bezoek geweest in de havens van Gent, Antwerpen en Terneuzen. Hij heeft 188 kerstpakketten weg kunnen geven, waarvan er zestig(!) door jullie zijn gesponsord. 

Guus temidden van de bemanning
Guus schrijft: "Op 1 schip met Filipino’s, een paar Roemenen en een paar Oekraieners riep de kapitein de hele bemanning bij elkaar en mocht ik het Evangelie uitleggen. Daarna de kerstpakketten uitgedeeld en wat waren de mannen weer blij.
De sweaters zijn echt een schot in de roos en natuurlijk worden de wollen mutsen ook heel erg op prijs gesteld. Heel hartelijk dank voor jullie geweldige bijdrage."

Geweldig toch om weer zoveel mensen blij te maken. Momenteel zamelen we ook nog geld in voor het rehabilitatieprogramma van Teen Challenge in Sered, Slowakije. Zij willen graag de onderwijzer die de mannen les geeft ook in 2016 aanhouden. Daar is ongeveer 2400 euro voor nodig.

GIFTEN zijn altijd welkom op bankrekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Heel hartelijk dank voor jullie reacties, emails, toezeggingen, giften en gebeden!

Geen opmerkingen: