Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 11 november 2015

Waarom wij bijzonder zijn

Charlotte Petersen en haar meiden in Moldavië
Traveling Light is een bijzondere stichting, in vele opzichten. Dat mag best wel weer eens gezegd worden :)

Bijzonder omdat we, in tegenstelling to de meeste andere organisaties, kleinschalige projecten steunen waarvan we de initiatiefnemers persoonlijk kennen.

De reizen die we maken, de kaarten die we sturen, de evenementen die we organiseren.... het is allemaal vrijwilligerswerk van een groeiend team lieve en actieve mensen.

De giften die binnenkomen worden voor NIETS anders gebruikt dan voor de projecten.

De Roma kinderen tijdens de zomervakantieactiviteiten
Bijzonder omdat we ook proberen zoveel en zovaak mogelijk te laten zien wat er met de giften gebeurt.

Om de relaties in ruim 20 landen (!) in stand te houden presenteren we regelmatig nieuwe of follow-up projecten bij 'oude' bekenden. Op die manier kunnen ook onze donateurs zien wat er in een bepaald land voor ontwikkelingen zijn.

De boerenschuur in Berdichev
Wij ontvangen dan ook een constante stroom van foto's, nieuws-brieven, mails, kaarten, berichten en uitnodigingen vanuit alle hoeken van Europa.
Teveel om allemaal op deze blog te delen, maar voel je vrij om ons een mailtje te sturen als je iets wilt weten over een bepaald project!

Een greep uit recente projectberichten:

Zaterdag 14 november a.s. wordt Pilgrim House, het meisjeshuis in Moldavië geopend!

Boek 'Het kruis in de asfaltjungle' in Georgië
De zomeractiviteiten voor de Roma kinderen in Skopje, Macedonië, waren een enorm succes, ook de groep tieners was groter dan ooit.

De boerenschuur in Berdichyv, Oekraine, is bijna klaar! Een mooi dak, ramen deuren, zelfs een houtkachel binnen, alles is er. Wat een mooi werk van die mannen.

In Georgië kan iedereen 'Het kruis in de asfaltjungle', een boek waar meer dan 16 miljoen exemplaren van verkocht zijn, nu ook in hun eigen taal lezen.... dankzij jullie giften!

Binnenkort kan de kok in Baranovichi lachen
In Wit Rusland zijn ze begonnen met de inrichting van de keuken in het opvang- en rehabilitaitehuis in Baranovichi. De bouwmaterialen en keukenapparatuur worden allemaal in eigen land gekocht. Dat is goed voor de economie!

We kijken niet alleen terug op mooie projecten, we hebben ook een hele lange rij klaar staan, waar we echt hulp bij nodig hebben. We kunnen dit alleen blijven doen als er donaties blijven binnenkomen.

Zouden jullie ook eens iemand willen vertellen over het werk van Traveling Light? Misschien ken je een collega, familielid, vriend, huisgroep, bedrijf of kerk die een MOOI praktisch project zoekt om te sponsoren.... Uiteraard behoort een bezoek aan een project altijd tot de mogelijkheden.

HARTELIJK DANK!


PS: Reserveer vast in je agenda: zaterdagmiddag 12 december: WINTER FAIR

Geen opmerkingen: