Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 27 oktober 2015

Project renovatie kamers Winiarczykowka, Polen

Met de Biddles op de foto in Ventura, Californië
Enige weken geleden overleed onze Amerikaanse vriend Rick Biddle op de gezegende leeftijd van 88 jaar. Wij hebben Rick al in 1989, tijdens onze eerste reis naar Baja California in Mexico, leren kennen. Rick en zijn vrouw Helen waren onze 'Amerikaanse ouders'.

In de USA is het de gewoonte om donaties over te maken ter nagedachtenis van de overledene. Soms wordt dat geld gebruikt om de begrafenis te betalen, soms is het voor de achtergebleven familie en soms gaat het naar een goed doel. Familie en vrienden van Rick hebben ruim $500 overgemaakt ten bate van Stichting Traveling Light.

Aandacht en gebed
We willen deze gift gebruiken voor de opstart van een project en wel in Winiarczykowka, Polen. Ja, weer die moeilijke naam :) Begin september waren wij op bezoek in het crisis- en rehabilitatiehuis aldaar. Een heel bijzonder huis, want er wordt ook warmte en een veilige plek geboden aan ouderen die alleen op de wereld staan.

Aan het werk in de moestuin
De bewoners werken in de moestuin, zijn bezig met het maken van een kippenren en zorgen voor de maaltijden en de schoonmaak. Onlangs werd eindelijk de nieuwe waterzuiveringsinstallatie geinstalleerd, waar wij een flinke gift voor hebben kunnen geven.

Janusz & Bogusia Gornicki, die het huis runnen, hebben een waslijst aan projecten uitstaan, waaronder de renovatie van een aantal slaapkamers en uitbreiding met een aantal bedden (want de koude winter komt er weer aan). Wat zou het mooi zijn als we de gedenkgift ter ere van Rick Biddle zouden kunnen verdubbelen.

Simpele kamers
Als je een hart hebt voor de zorg voor ouderen, maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van KAMERS WINIARCZYKOWKA.

Het geld zal dan gebruikt worden om een aantal kamers op te knappen, de opvangcapaciteit uit te breiden (meer bedden) en meubels te kopen. De meeste kamers hebben alleen maar bedden en een kastje, niet echt veel luxe dus....

Hartelijk dank alvast voor jullie hulp. Het geld gaat regelrecht naar deze bestemming. Geen fratsen, geen strijkstok.

Wat je voor een ander doet, doe je voor God! Zo eenvoudig is het :)

Geen opmerkingen: