Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 12 oktober 2015

Nieuws en activiteiten

Er wordt met man en macht gewerkt
Kort geleden schonken we een mooi bedrag voor de bouw van een boerenschuur op het terrein van de Teen Challenge rehabilitatie-huizen in Berdychiv, Oekraine. 

Nou, ze later er daar geen gras over groeien hoor, het geld is gelijk goed besteed aan bouwmaterialen en er is onmiddelijk een begin gemaakt met de bouw.


Een hele blije pastor Sergey Romanenko
Zoals in veel Oost Europese landen wordt de nieuwe schuur om de bestaande schuur heen gebouwd. Het oude bouwerk wordt als laatste afgebroken, maar in de tussentijd kan de bestaande ruimte toch nog gebruikt worden.

Ook in Winiarczykowka, Polen wordt hard gewerkt. Na heel veel papierwerk en burocratie is eindelijk begonnen met de installatie van het nieuwe waterzuiveringssysteem.

Begin september waren wij op bezoek bij Janusz & Bogusia Gornicki in Polen en zij lieten ons de stapels papierwerk zien die aan de vergunning voor deze nieuwe installatie vooraf zijn gegaan.

Het nieuwe systeem is heel modern en zal veel kosten besparen die nu steeds nodig waren voor het leegpompen van het oude systeem.

Bewoners en staf van Winiarczykowka
A.s. vrijdagavond 16 oktober is het weer tijd voor Prayer for the Nations. Tijdens deze avonden proclameren we Gods woord over de landen van Europa en het Middellandse Zeegebied. Zeker nu met de vluchtelingensituatie is het goed hier voor de bidden!

Vanaf half 8 is er inloop met koffie en thee, om 8 uur beginnen we. Tot dan! We zien uit naar jullie komst.

[Klik op de foto's voor een vergroting!]

Mara Kreukniet uit Sliedrecht was een van onze eerste donateurs. Al in 2011 bedacht zij een cup cake actie ten bate van Stichting Traveling Light. 

Mara in haar museum
Onlangs opende zij een klein museumpje in de bijkeuken met als thema 'toen en nu'. De intree bedroeg 50 cent en alle opbrengsten heeft zij aan Traveling Light geschonken. Kijk, van zulke lieve mensen en creatieve ideeën worden wij heel blij! Dank je wel Mara!

En, zet 'm vast in je agenda: de winter fair 2015 die we willen houden zaterdag 12 december a.s. Een gezellig middag voor donateurs en belangstellenden met kampvuur, warme appeltaart, koffie, kerstmarkt met leuke spulletjes, workshops, erwtensoep... te veel om op te noemen. Hou deze blog en onze FB pagina in de gaten.

Geen opmerkingen: