Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 19 augustus 2015

Ondertussen in Georgië...

Veranderde levens veranderen levens!
Vorige maand zijn we ook nog in Georgië geweest. We waren daar op bezoek bij het team van Teen Challenge die ons heel hartelijk hebben ontvangen!

Het mannenhuis van Teen Challenge
Georgië is een prachtig land met een rijke historie, cultuur en adembenemende natuur! Het is samen met buurland Armenië een van de weinige orthodox christelijke landen temidden van islamitische landen als Iran, Irak, Syrië, Kazachstan, Azerbejdzan en Turkije.

Een paar jaar geleden werd er een Teen Challenge rehabilitatiehuis voor mannen geopend. Met name uit die omringende landen komen mannen met verslavingsproblemen naar Teen Challenge toe voor hulp.

Openlucht kerkdienst
Inmiddels is er ook een lokatie aangekocht waar een vrouwenhuis zal worden geopend!  Daar is nog wel heel veel geld voor nodig...

TC werkers Kuanysh & Madina hebben ons prachtige plekjes in en om de hoofdstad Tbilisi laten zien. We hebben veel gesproken over Gods werk in dit land en de mogelijkheden om een zegen te zijn voor de omringende landen waar de liefde van Jezus nog niet zo bekend is.

De kerkdienst werd zondag in de openlucht gehouden op een schitterende plaats in de bergen. Giorgi had zijn gitaar meegenomen, wij deelden een boodschap en daarna was er een gezamenlijke picnic.

Picnic met nieuw gelovigen!
Wat hebben we veel mensen ontmoet, verhalen gehoord, gebeden met elkaar en mensen kunnen bemoedigen.

Het is zo mooi om te zien dat familieleden van de jongens en mannen in het Teen Challenge programma nu ook in aanraking komen met de liefde van God: ze zien de verandering in hun zoon, broer, man...

Jan geeft Bijbelstudie in het mannencentrum
We kwamen zo ook in contact met de jonge Iraanse pastor R. Inmiddels woont hij in Georgië en heeft daar CIC Mission opgezet.

Een stichting die tot doel heeft mensen uit Iran en Azerbejdzan bekend te maken met de liefde van God. Met een klein team vrijwilligers zet hij huiskerken op in de hele regio! Daarover binnenkort meer.

Ook met Teen Challenge directors Blair & Althea hebben we een goede tijd gehad, nuttige gesprekken gevoerd, krachtig gebeden en mooie plekjes in de omgeving gezien. Het was voor ons een ontzettende bemoediging om te zien hoe een LEVENDE gemeenschap van gelovigen groeit in Georgië!

Geweldig om daar met elkaar aan mee te kunnen helpen. HARTELIJK DANK nog voor jullie giften voor project studiemateriaal.

2 opmerkingen:

Lieneke van Vuuren zei

Mooi zeg! Ben benieuwd naar die huiskerken!
Ik kwam je tegen in 'Ademruimte', mooi om te lezen!!
Veel zegen!

Traveling Light zei

Ha Lieneke, ja, wij staan in Ademruimte :) Leuk dat je dat herkende. We kunnen neit veel info over de huiskerken op de blog delen uit veiligheidsoverwegingen. Ik kan je wel mailen....