Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 11 augustus 2015

Foto's Balkan conferentie, Bosnië

Duizenden kilometers gereden
Voor het vierde jaar op een rij nam Jan, namens Stichting Traveling Light, afgelopen juni deel aan de My Brother's Keeper Conferentie die ook dit jaar weer in Bosnië werd gehouden.

Het is een interkerkelijke conferentie voor mannen (waaronder veel geestelijk leiders en pastors) uit de diverse Balkan landen. Voor ons is het heel nuttig om inzicht te krijgen in de problematiek waar deze volkeren mee te kampen hebben. Uiteraard verstevigen de ontmoetingen ook ons Europees netwerk.

Kamperen, Bijbelstudies, bidden...
Deze keer ging er ook weer een vrijwilliger met Jan mee: Hans Bos uit de Hoeksteen Gemeente in Etten-Leur. Samen reden ze eerst naar Slovenië waar we goede contacten hebben en ook altijd een plek om te slapen :)

De volgende dag vertrokken ze naar Bosnië. Er waren een paar honderd mannen uit alle voormalig Joegoslavische landen op de conferentie aanwezig.

Haha, de verenigde naties zullen we maar zeggen
Zo'n conferentie biedt de mogelijkheid om meer te leren over de emotionele, geestelijke en sociale problemen waar deze mannen mee te maken hebben en waar ze soms moeilijk van los kunnen komen. Ontmoetingen, relaties opbouwen, luisteren, praten, vragen stellen, bidden... het helpt om elkaar beter te leren begrijpen, ondanks het verleden en de hoop te richten op de toekomst!

Therapeutische woongemeenschap Gutes Land
Op de terugweg hebben Jan en Hans uiteraard ook een bezoekje gebracht aan zorgboerderij Gutes Land in Vilsbiburg, Duitsland. Daar zitten de staf en studenten in het Teen Challenge programma altijd klaar om een inspirerend en bemoedigend woord te ontvangen.

Dat is ook het mooie van zo'n lange reis: overal waar we komen kunnen we ons licht laten schijnen, mensen een bemoedigend woord toespreken, met hen bidden of zo maar luisteren. De Traveling Light reizen zijn levensveranderend, voor ons en voor degenen die we bezoeken!

Momenteel zamelen we geld in voor twee projecten: 1) werk onder Roma kinderen in Macedonië en 2) bouwen schuur in Berychiv, Oekraine. Als je dat wilt steunen... graag! We zouden erg blij zijn met jullie giften, want we krijgen steeds meer aanvragen voor kleinschalige hulp. Je kunt je gift overmaken op Rabobank: NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).


Geen opmerkingen: