Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 28 augustus 2015

Project hart voor Hongarije

De familie Van Boxtel
We hebben een mooi bedrag voor de zomeractiviteiten onder de Roma kinderen in Macedonië kunnen schenken en het bedrag voor de boerenschuur in Berdychiv in Oekraine is op enkele honderden euro's na ook binnen. Tijd dus om een nieuw project te presenteren.

Dit zijn Michel & Janet van Boxtel met hun kinderen Jonathan en Elisa. Michel & Janet zijn de oprichters van stichting Embrace. Hun missie is  hulp te bieden aan de allerarmste bevolking van Hongarije. Zij werken vanuit een christelijke levensvisie en het oogpunt dat ieder mens zich geliefd mag en kan voelen.

Michel trekt jong publiek met zijn gitaar
We hebben al een tijdje per email contact met elkaar en vorig jaar zomer kwamen Michel & Janet bij ons op bezoek om hun plannen uiteen te zetten. Wij zagen passie en een verlangen om Gods liefde uit te delen aan mensen die in de armste gebieden van Europa wonen. Wij beloofden om hen te helpen, eerst met bemoediging, later met financiën.

Huis/multifunctioneel centrum
Na diverse bezoeken aan het land in voorgaande jaren heeft het gezin afgelopen juli besloten de luxe en het comfort van een leven in Nederland achter zich  te laten om in Hongarije te gaan wonen. Zij hebben veel steun aan hun thuisgemeente in Goes. Michel & Janet huren nu een huis dat tevens als multifunctioneel centrum zal dienen.

Er komt een uitgiftepunt voor kleding en hulpgoederen, een noodopvangverblijf, een klaslokaal voor engelse les en bijbelstudie, een gaarkeuken/koffiehuis en nog veel meer :)

Het zal duidelijk zijn dat er geld nodig is om een en ander te realiseren. Wij hebben in Michel & Janet een passie gezien om actief en creatief te zijn voor God en zo mensen te bereiken die anders in een uitzichtloze situatie blijven zitten. Zij zijn niet bang om het avontuur aan te gaan... en daar worden wij natuurlijk blij van :)

Er is geld nodig voor het opknappen en inrichten van het huis, voor keukeninventaris, voor huur, voor studiematerialen etc. etc. Michel & Janet hebben een hart voor Hongarije. We hopen dat jij een hart hebt voor mensen zoals zij en hen wilt steunen. Je kunt een hartelijke gift overmaken op rekening nummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van HONGARIJE.

Geen opmerkingen: