Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 31 juli 2015

Project boerenschuur Berdychiv

Hier moet de nieuwe schuur komen
Zoals we eerder schreven: Traveling Light zit niet stil, we hebben allemaal leuke zomerprojecten!

Het geld voor Teen Challenge Moldavië is binnen, zij kunnen daarmee een mooie Friese melkkoe kopen. Hartelijk dank! Het geld voor materialen kinderwerk Iraanse conferentie is ook bijna binnen, dus dat gaat goed.

Alles met de hand
Aan het begin van dit jaar gaven we een mooie gift voor het werk van pastor Sergey & Irina Romanenko in Berdychiv, Oekraine (zie ook deze blog post). We lieten toen ook een foto zien van de plek waar een nieuwe grote schuur moet komen waarin alle dieren 's winters kunnen verblijven. De schuur komt op het terrein waar ook het mannen- en vrouwenhuis zijn.

Er is inmiddels een begin gemaakt met de fundering, maar door gebrek aan fondsen ligt het werk een beetje stil. 'Dat is jammer', schrijft pastor Segey, 'want ik heb juist allemaal mannen beschikbaar die bouwvakkers zijn.'

Dat zijn mannen die momenteel in het Teen Challenge rehabilitatiehuis zitten. Naast de Bijbelstudies, individuele en groepslessen die zij volgen, is het ook de bedoeling dat zij werkprojecten doen. Het bouwen van een eigen schuur is natuurlijk een prachtige klus!

De schuur komt er!
Er is nog zo'n 2000 euro aan materialen nodig om de boerenschuur af te maken, op tijd voor de winter uiteraard! Het wordt een flinke schuur/stal zoals je op de foto hiernaast kunt zien. Juist voor metselwerk, houten balken, dakconstructie, deuren en ramen is nu geld nodig.

Ze zouden erg blij zijn met jullie hulp. Elke gift ondersteunt het werk van pastor Sergey onder de daklozen, armen en verslaafden. Uiteraard help je op die manier de mannen zelf ook! 

Je kunt een gift overmaken op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van: SCHUUR BERDYCHIV.


Geen opmerkingen: