Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 1 juli 2015

Nieuw Bertine House, Oekraine!

Bertine House 2
We hebben goed nieuws uit de Oekraine en dat delen we natuurlijk graag!

Weten jullie nog dat enkele mannen eind oktober vorig jaar de halve marathon van Etten-Leur liepen om geld in te zamelen voor de vrouwen en kinderden van Bertine House die gevlucht waren uit Donetsk?

Magne & Olga Gulbrandsen
Het huis is een christelijk rehabilitatiecentrum (onderdeel van Teen Challenge Oekraine) voor vrouwen (en hun kinderen) die veelal uit de verslaving en prostitutie komen. Het is opgericht door Magne & Olga Gulbrandsen. Vorig jaar september maakte de oorlog een einde aan het werk in Donetsk en hebben ze alles achter moeten laten om naar een veiliger plek te vluchten.

Heel veel ruimte om het huis
De vrouwen, kinderen en werkers woonden de afgelopen driekwart jaar tijdelijk in een flat in de stad Poltava. Ondertussen bleven ze uitkijken naar een groot huis met een nog grotere tuin en bidden voor de middelen om dat te kunnen betalen.

Een paar maanden geleden kwam er een grote gift uit de USA binnen... en ja! Afgelopen week kregen we het bericht dat er een huis is aangekocht met behulp van dat bedrag!

Een groot huis met heel veel slaapkamers en een gigantische tuin, prachtig! Iedereen is ontzettend blij en dankbaar. Er wordt verwacht dat de vrouwen en kinderen in september kunnen verhuizen. Mooi op tijd voor de winter.

Enkele dames inspecteren de kamers
Wellicht kunnen we tijdens de komende marathon van Etten-Leur (25 oktober a.s.) weer een sponsoractie opzetten. Er is geld nodig om het huis op te knappen, meubels en apparatuur aan te schaffen, de tuin mooi te maken etc. etc. zodat het weer een echt THUIS wordt voor de vrouwen en kinderen.

Als je het op je hart hebt om nu al een gift over te maken, mag dat natuurlijk altijd. Dan verzamelen wij de bedragen en maken het in een keer over ten bate van het nieuwe Bertine House

Maak in dat geval je gift over op Rekening nummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van BERTINE.

Geen opmerkingen: