Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 28 april 2015

Groeten uit Berdychiv, Oekraine

Bijpraten met pastor Sergey & Irina
Het is altijd leuk om te laten zien wat er gebeurt met de giften die Stichting Traveling Light ten bate van bepaalde projecten schenkt. 

Het is niet alleen leuk, maar ook belangrijk om te zien dat geld goed wordt besteed.

Beeld- en geluid voor koffiehuis
De kerstcollecte die afgelopen december werd opgehaald in Christen gemeente De Hoeksteen is volledig naar het werk van pastor Sergey Romanenko in Berdychiv, Oekraine gegaan. 

Hij doet geweldig werk onder de daklozen, armen, eenzamen en verslaafden in koffie- en rehabilitatiehuizen. Zijn werk is onderdeel van Teen Challenge Oekraine.

100 kuikens
Afgelopen week waren hij en zijn vrouw Irina op de Europese Teen Challenge conferentie in Poznan (Polen) waar wij (Jan & Marja) ook waren. Hij zendt jullie allemaal de hartelijke groeten en duizendmaal dank voor de lieve hulp.

Van de gift werd o.a. een televisiescherm en geluidsinstallatie gekocht voor het koffiehuis; er kunnen nu filmavonden worden georganiseerd.

Hier komt de nieuwe schuur
Verder zijn er van het geld honderd kuikens gekocht voor het vrouwenhuis. Met het oog op de huidige oorlogstoestand in de Oekraine en de stijgende prijzen is het goed zelf  te voorzien in voedsel.

Het geld is daarom ook gebruikt voor het leggen van een fundament van een nieuwe schuur bij het mannen rehabilitatiehuis en ook voor het ploegen en zaaiklaar maken van 1,5 hectare land waar aardappels en groenten moeten komen.

lasapparatuur voor het mannenhuis
Voor het mannenhuis werd bovendien nog een lasapparaat aangeschaft waarmee de mannen klussen kunnen doen en ook kunnen leren lassen. Ze gaan beginnen met het maken van een hek voor het vrouwenhuis!

Fantastisch om te zien en horen hoeveel er met zo'n gift kan worden gedaan! Er komen steeds meer mensen tot geloof in de rehabilitatiehuizen en pastor Sergey heeft visie voor het opstarten van meer huizen. We zullen hem daar in de nabije toekomst zeker mee blijven helpen.

Klik op de foto's voor een vergroting

Geen opmerkingen: