Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 27 maart 2015

Groeten uit Moldavië

Johannes en Charlotte Petersen
Met de lente in het vooruitzicht denken we niet meer aan schaatsen. Toch is het goed nog een keertje terug te kijken op de Weissensee sponsoractie van afgelopen januari jl.

Uiteindelijk is er 6,000 euro binnengekomen voor de afbouw van een huis voor meisjes en jonge vrouwen die uit de mensenhandel gered zijn. Een fantastisch resultaat!

De bouw van het opvanghuis in Moldavië is een initiatief van Johannes en Charlotte Petersen, een Deens echtpaar dat ruim twintig jaar geleden de luxe van een leven in Denemarken achterliet om in Moldavië te gaan wonen en werken onder de armen, hulpelozen, verslaafden en daklozen. Op hun website www.pilgrims.mono.net is meer te lezen over hun humanitaire hulpverlening in het armste land van Europa. Zij werken vanuit een Christelijke levensvisie.

Kerkplanting is ook onderdeel van het werk
Stichting Traveling Light wil graag alle individuele sponsors, bedrijven en organisaties bedanken voor hun steun; de reacties waren hartverwarmend. We werden onlangs nog verrast door een nagekomen gift van boekhandel De Bouwsteen (toepasselijke naam trouwens!) in Bleskensgraaf, waardoor het eindbedrag van 6.000 euro werd bereikt. Een bedrag dat volledig ten goede zal komen aan de afbouw en inrichting van het huis. Johannes en Charlotte schrijven:

"Dank jullie wel voor dit fantastische initiatief... jullie actie kwam op het juiste moment, een antwoord op onze gebeden. Met dat geld kunnen we zoveel doen om het huis verder af te bouwen. We zijn enorm dankbaar voor alle mensen die zo vrijgevig zijn geweest. Geef onze LOVExxx aan de twee stoere schaatsers."

Duitse filmmaker Markus Haist heeft een korte documentaire gemaakt over De Shelter, zoals het opvanghuis gaat heten. Klik op de link om de film te bekijken en weet dat jullie giften dit project mogelijk hebben gemaakt.

Geen opmerkingen: