Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 6 februari 2015

Groeten uit Slovenië

Staf en studenten Teen Challenge Slovenië
Herinneren jullie je project homeless honeymoon nog? Vrijwilligers Jim & Lynda Hayes brachten een lang weekend dakloos op straat in Amsterdam door. Zij 'vierden' hiermee hun dertigjarige huwelijk op bijzondere wijze en brachten met deze actie 3.500 euro in het laadje ten bate van het Teen Challenge rehabilitatiehuis in Slovenië.

Dat geld was voldoende om een zeer goede tweedehands VW Transporter Sinchro 4x4 aan te schaffen en ook nog eens (beschermende) werkkleding voor de mannen in het programma. Naast Bijbelstudies, groepsgesprekken en individuele counseling werken de mannen ook op therapeutische basis. Op deze manier leren ze wat regelmaat en verantwoordelijkheid is.

Ze krijgen vaak opdrachten om bomen te kappen, hout te zagen en tuinen op te knappen. Het geld dat daarmee binnenkomt wordt gebruikt voor het dagelijks runnen van het Christelijk opvangcentrum. We hebben in het verleden een bedrag geschonken voor de eerste kettingzaag... en zie eens wat een prachtig enthousiast team er inmiddels is!

Director Matjaz Horjak schrijft: "De auto heeft ruimte voor 6 mensen en veel laadruimte, hij is PERFECT voor het werk dat we doen. We hadden dit nooit kunnen doen zonder de hulp van Traveling Light en Jim & Lynda!!!! Dank jullie wel en heel veel zegen toegewenst!"


Geen opmerkingen: