Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 10 januari 2015

Sponsoractie Weissensee 2015

Het is weer bijna zover! Eind deze maand wordt wordt voor de 27e keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee georganiseerd. Dat betekent 200 km schaatsen in de Oostenrijkse kou en sneeuw. Alleen echte, stoere bikkels doen hieraan mee! De grote vraag ieder jaar is natuurlijk: zullen er persoonlijke records worden gebroken?

Moldavië op de kaart van Europa
Ook dit jaar willen sportievelingen Krijn Donk en Henk Swijnen-burg schaatsen voor Stichting Traveling Light en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. De twee heren willen met hun extreem sportieve actie geld inzamelen voor de afbouw van een opvanghuis in Moldavië waar meisjes en jonge vrouwen terecht kunnen die gered zijn uit de mensenhandel

Johannes & Charlotte Petersen
De bouw van het huis is een initiatief van Johannes en Charlotte Petersen, een echtpaar uit Denemarken die al twintig jaar in Moldavië wonen en werken onder de allerarmsten. Ze hebben in de afgelopen jaren een Teen Challenge rehabilitatiehuis opgezet voor drugs- en alcoholverslaafden, ze doen kinderwerk, ze hebben een kerkelijke gemeente gesticht en geven heel veel humanitaire hulp.

Johannes op bezoek bij ouderen...
Iedere winter bezoeken ze vijfhonderd arme, oude en eenzame mensen en geven ze voedsel-pakketten en steenkool weg. Kijk maar eens naar dit filmpjeDaar worden we, ondanks de kou, echt warm van!

Johannes en Charlotte zorgen momenteel al voor vijf meisjes (waarvan de jongste pas 12 jaar is) die uit afschuwelijke situaties zijn gered. De meisjes wonen tijdelijk in een woonwagen totdat het huisje klaar is.

Het opvanghuis voor de meisjes
Het is er momenteel -16C, dus het bouwen gaat pas in het voorjaar weer verder. Er is geld nodig voor sanitair, electriciteit en inrichting. Wat zou het gaaf zijn als we hen konden helpen met een mooi bedrag, dat zeker een bemoediging zal zijn voor Johannes en Charlotte, hun team van vrijwilligers, en de meiden natuurlijk!

Jullie kunnen Krijn en/of Henk sponsoren:
  • met een bedrag per kilometer,
  • met een bedrag voor het halen van de finish,
  • met een algemeen bedrag, of
  • met een eigen idee (bijv. voor het verbeteren van de tijd van vorig jaar...)
Als je hen wilt sponsoren stuur dan een mail met een opgave van het bedrag dat je wilt geven naar krijncora@kpnmail.nl. Direct een gift overmaken kan natuurlijk ook. Bankrekening NL91RABO0118582275 t,n.v. Traveling Light onder vermelding van: WEISSENSEE. (Giften zijn belastingaftrekbaar en gaan volledig naar het beoogde project.)

We zien uit naar een spannende tocht op de Weissensee en een geweldige opbrengst ten behoeve van christelijke hulpverlening aan deze kwetsbare meisjes en vrouwen in Moldavië.

Geen opmerkingen: