Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 17 januari 2015

Project tractoronderdelen Toscane

De grote tractor
Terwijl de Weissensee 2015 actie voor het meisjeshuis in Moldavië in volle gang is, nemen wij de gelegenheid om, zoals aangekondigd, nog een project te presenteren, namelijk financiële steun voor therapeutische woongemeenschap Comunita Brezzano in Toscane, en wel voor de aanschaf van tractoronderdelen.

Tractor schuiver
Maria Meier zwaait de scepter in deze christelijke therapeutische woongemeenschap in Italië, waar mensen met verslavings- en/of psychische problemen terecht kunnen. In 2013 en 2014 hebben we een werkweek georganiseerd waarin we met een aantal jongelui Maria hielpen met het hakken van een grote houtvoorraad voor de wintermaanden.

Tractor laadbak
Toen we daar afgelopen september waren, en vroegen of we nog met iets konden helpen, liet Maria weten dat er al jaren behoefte is aan twee belangrijke onderdelen voor de grote tractor: een schuiver en een laadbak.

De schuiver is echt nodig voor reparaties aan de wegen. Comunita Brezzano ligt in de Toscaanse bergen en de drie huizen (vrouwenhuis, mannenhuis en gastenhuis Casa Shalom) zijn allemaal met elkaar verbonden door onverharde wegen. 's Winters hebben de wegen veel te lijden door sneeuw, vorst en regen. De laadbak is ook geen overbodige luxe, zeker niet tijdens de houtkap!

Egaliseren van de weg is hard nodig
De aanschaf van deze onderdelen kost ongeveer 2700 euro. Deze gemeenschap kan (zoals de meeste christelijke initiatieven) naast wat overheids- en inschrijfgelden alleen bestaan dankzij giften en de opbrengst uit verkoop van jam en verhuur van het gastenhuis Casa Shalom. Vaak komt het er niet van om zo'n grote investering te maken.

Dat is nou typisch zo'n moment waarop Stichting Traveling Light wil bijspringen.

Bijbelstudie
Een praktisch project, waar we zelf ook weer plezier van kunnen hebben...We zijn namelijk van plan om eind augustus/begin september wederom een werkweek naar Toscane te organiseren.

Mensenlevens veranderen hier voorgoed! En dat is iets waar we graag in willen investeren. Je kunt meehelpen door een gift over te maken op rekening nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van TRACTOR. Giften zijn belastingaftrekbaar.

(Klik op de foto's voor een vergroting)

Geen opmerkingen: